Köpek ısırması nedeniyle Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran ve kuduz şüphesiyle yatışı yapılan Suriyeli hastanın acil serviste görevli hemşireye saldırdı. Hemşirenin boynuna enjektör batırdığı öne sürülen hastanın bilincinin kapandığı ve yoğun bakımda takibe alındığı iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, kuduz şüpheli erkek hasta, yaklaşık iki ay önce köpek ısırması şikayetiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Hastaya takip ve tedaviler yapılırken, kuduz aşısı yapıldı. Ancak iddiaya göre Suriyeli hastanın tedavisini eksik bıraktığı ve dün gece Ege Üniversitesi Acil Servisi'ne bulantı ve kusma şikayetiyle başvurduğu belirtildi. Hasta tedavisini yapan hemşireye tedavi sırasında saldırgan tavırlar göstererek şiddet uyguladı. Hastanın bu sırada yakınındaki bir enjektörü hemşirenin boynuna saptadığı öne sürüldü.

"HEMŞİRE ARKADAŞIMIZ, HALA OLAYIN ŞOKUNU ATLATAMAMIŞTIR"

Acil servislerin sağlık çalışanları açısından can güvenliği olmayan yerler haline geldiğini belirten Türk Sağlık Sen Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, "Hemşire hanım ve doktor beyin acilde yaşadıkları saldırı acil servislerin güvensizliğinin en iyi göstergesidir. Psikolojisi bozulan hemşire arkadaşımız, hala olayın şokunu atlatamamıştır. Sendikamız haftalar önce, Ege Üniversitesi Hastane yönetimine seslenerek, acil serviste can güvenliğinin olmadığını, personel yetersizliğinin had safhada olduğunu söylemiştik. Ancak yaptığımız uyarılara rağmen hastane tarafından hiçbir önlem alınmadı" diye konuştu.

Bir hastane yetkilisi, Suriyeli hastanın klinik olarak kuduz hastalığına yakın olduğunu, ancak tahlil sonuçlarından sonra kesin tanı konulacağını ifade etti.