Lefke’de Alçıdağı Mahallesi’nde, saat 02.00 sıralarında Oğuz Usta’nın Evleri diye bilinen apartmanda sakin Hamide Hüseyin Kukural’a ait araç cayır cayır yandı. Polis, aracın üç farklı yerden ateşe verildiği bulgularına ulaştı, olayla ilgili araştırması sürüyor.

Gürsel KARAGÖZLÜ

Park halinde bulunan EN 669 plakalı Mitsubishi Lancer marka salon aracın kendi başına mı yoksa kundaklama sonucu mu alev aldığı henüz bilinmiyor.

Araç yangının Lefke Polis Karakolu’na ve Gemikonağı İtfaiye Şubesi’ne bildirilmesi üzerine, polis ve itfaiye ekipleri yangın yerine gelerek kısa sürede olaya müdahale etti. Kısa sürede alev alan otomobil tamamen kullanılamaz hale geldi.

Olay yerinde araç sahibinin kızından edinilen bilgide, araç sahibi Hamide Hüseyin Kukural saat 17.00 sıralarında kalmakta olduğu apartmanın alt katında araç park yerine aracını park etti. Sabaha doğru 02.00 sıralarında mahalle sakinlerinin ve yoldan geçen şahısların seslerini duyarak dışarıya çıktıklarında annesinin EN 669 plakalı aracının yanmakta olduğunu gördüklerini, polis ve itfaiyenin gelerek aracı söndürdüklerini, aracın tamamen yandığını söyledi.

Araç sahibinin kızı, polisin yangın yerinde inceleme yaptığını ve aracın üç yerden ateşlenerek yakıldığının üzerinde durduğunu söyledi.  Araç yangını ile ilgili olarak Lefke Polis Karakolu yetkilileri soruşturma başlattı.