Havalimanında adeta dolandırılan İngiliz yolcuyla ilgili ne Ulaştırma Bakanlığı, ne Turizm Bakanlığı ne de Ercan Pegasus görevlileri bir açıklama yaptı. Herkes kulağının üzerine yatmayı tercih etti 

Ercan’da İngiliz kadın yolcunun 14.5 kiloluk bagajı, 23 kilo geldi. 32 sterlin fark alınmasını manşetine taşıyan Star Kıbrıs, konunun peşini bırakmıyor. Havalimanında adeta dolandırılan İngiliz yolcuyla ilgili ne Ulaştırma Bakanlığı, ne Turizm Bakanlığı ne de Ercan Pegasus görevlileri bir açıklama yaptı. Herkes kulağının üzerine yatmayı tercih etti. 

STAR KIBRIS CEVAP BEKLİYOR 

Olay şöyle gelişmişti. Londra'ya seyahat eden İngiliz vatandaşı J.M.S isimli kadın yolcunun başına gelenler denetimsizlik ve başıboşluğun Ercan'da geldiği boyutu gözler önüne sermişti. İngiltere ile Kıbrıs arasında sık sık yolculuk yapan J.M.S, Londra'da da evleri olduğu için pek eşya götürmüyordu. Havaalanında sorun yaşamamak için bagajın ağırlığına da özellikle dikkat ediyordu. Ancak bagajını evinde tartan ve 14,5 kilo geldiğini gören İngiliz kadın, Ercan'da Pegasus'un check-in bölümünde aynı bavulun 23 kilo geldiğini görünce şaşkına döndü. Tartı öyle bir haldeydi ki, ne hikmetse bavulu geri aldığında da 23 kiloya sabitlenmişti. Bir kadının tek elle tartıya kolayca kaldırıp indirebildiği o bagaj için 32 sterlin fark istendi. İngiliz yolcu da bu farkı çaresizce ödedi. Ama ne hikmetse bu ödeme için yolcuya makbuz da verilmemişti. Evindeki tartının bozuk olduğunu düşünse gerek, ödemeyi yapmayı kabul eden İngiliz kadın, Londra'ya indiğinde merak edip bavulu yeniden tarttığında acı gerçek ortaya çıkmıştı. İngiliz kadın Ercan'da büyük haksızlığa uğramıştı. Star Kıbrıs İngiliz J.M.S'nin şikayeti üzerine Ercan'daki Pegasus görevlilerine ulaşmış, neden makbuz verilmediğini sormuştu. Daha sonra gönderilen makbuzda da bir tuhaflık vardı. 32 sterlin nakit ödenmişti fakat makbuzda kredi kartıyla ödendiği yazıyordu. Pegasus görevlileri tartıyla ilgili sorumluluğun Ercan'da T&T şirketine ait olduğunu, hata olsa bile tartının gösterdiği rakama göre ücreti talep edeceklerini söyleyerek, skandala tuz biber ekmişlerdi. Kimse suçu üstüne almayınca Star Kıbrıs, “İnşaat sektöründe yıllardır dolandırılan İngilizler bu kez Ercan'da kurban seçilerek dolandırılıyor mu?” diye sormuş, Ercan havalimanının bağlı olduğu Ulaştırma Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı’nı soruşturma yapmaya çağırmıştı. Aradan geçen üç güne rağmen bırakın soruşturma açılmasını bir açıklama bile yapılmadı. Star Kıbrıs, havalimanında fazla bagaj oyunuyla dolandırılan başka kimsenin var olup olmadığını soruyor. Yetkililerin bir an önce açıklama yapmasını bekliyor.