Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi ile Leymosun Kültür Vakfı arasında protokol imzalandı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık’ta imzalanan protokol; vakfın Girne Halk Kütüphanesi’nin üst katında tahsis edilecek bölümde, arşivini vatandaşa açması, vakfın amacına uygun sergi, söyleşi, seminer gibi kültürel faaliyetlerini gerçekleştirebilmesini amaçlıyor.

EVREN: “MEMNUNİYET DUYDUK”

Protokol imza töreninde konuşan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, vakfın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, Kültür Dairesi ile işbirliği halinde yapılan bu çalışmadan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Evren, vakfın bilgi ve kültür birikimlerini halkla paylaşmasının geçmişin hatırlanması ve değerlerin korunması adına önemli bir girişim olduğunu söyledi.

Protokolün aynı zamanda kütüphanenin de canlandırılmasına katkı sağlayacağına inandıklarını söyleyen Evren, bu tür girişimleri her zaman destekleyeceklerini sözlerine ekledi.

img_3839.jpg

RASIMOĞLU: “YAYIN VE ARŞİVLERİ PAYLAŞACAĞIZ”

Leymosun Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücem Rasımoğlu da konuşmasında, kütüphane içerisinde vakfa ayrılan bölümün, araştırmacılara ve halka açık hizmet vereceğini ifade ederek, yapılan katkıdan dolayı Bakan Evren'e teşekkür etti.

Bugüne kadar oluşturdukları yayınları ve arşivlerini bu kapsamda paylaşacaklarını söyleyen Rasımoğlu, kültürel ve sanatsal etkinlikleri de böylelikle daha rahat bir ortamda yapabileceklerini belirtti.