Girne Belediyesi, terminal binasında yer alan Kültür Merkezi’ndeki bina güçlendirme ve tadilat projesinin devam ettiğini bildirdi.

Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, yıllardır çeşitli tiyatro oyunları, etkinlikler ve toplantılara ev sahipliği yapan Kültür Merkezi’nin yıkılmaya yüz tuttuğu ve bu projeyle “yeni baştan yaratılacağı” kaydedildi.

Açıklamada, proje çerçevesinde sahne, soyunma odaları ve depo alanı oluşturulurken, daha kullanışlı hale getirilen binada, platform ve ışık odasının tamamlanmasının ardından iç dekorasyon işlerine geçileceği belirtildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kültür Merkezi için yıllar önce İnşaat Mühendisleri Odası tarafından verilen “çürük ve yıkılma tehlikesi” olduğuna yönelik raporu hatırlatarak, 27 Ocak 2015 tarihinde İnşaat Mühendisler Odası’ndan aldıkları “bilirkişi raporunun” ardından bina etüdleri  yapıp, güçlendirme ve tadilat projesi hazırladıklarını söyledi.

Güngördü, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını ve Girne’nin kapalı, kullanışlı, yeni bir tiyatro salonuna kavuşmasını istediklerini ifade ederek, “Kültür Merkezi’nin kısa bir süre içerisinde tamamlanması ve çeşitli kültürel ve sanatsal etkinlikler için hizmete açılması için çalışmalarımız hızla sürmektedir” dedi.