Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum Liderlerin kararıyla kurulan Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin eş başkanları Ali Tuncay ile Takis Hadjidemetriou, çalışmalarından dolayı “Avrupa Vatandaşı Ödülü”ne layık görüldü.

Avrupa Parlamentosu’ndan yapılan açıklamada Tuncay ve Hadjidemetriou’nun, Avrupa Birliği genelinde Avrupa Parlamentosu ödülüne layık görülen 47 kişi arasında bulunduğu kaydedildi.

Tuncay ve Hadjidemetriou’nun bu ödüle, Avrupa Parlamentosu Üyeleri Takis Hadjigeorgıou (GUE) ve Neoklis Sylikiotis (GUE) tarafından, adadaki farklı toplumlara ait kültürel mirasların kayıt altına alınması, korunması ve tadil edilmesi yönünde yaptıkları katkılarından dolayı önerildiği ifade edildi. Söz konusu şahısların faaliyetlerinin adada toplumlararası işbirliği ve ortaklığı da teşvik ettiği, gençlere güzel örnek oluşturduğu kaydedildi.

Tuncay ve Hadjidemetriou’nun onur madalyalarının adada düzenlenecek bir törende verileceği, Brüksel’de de ödüle layık görülenler için genel bir etkinlik yapılacağı ifade edildi.

Avrupa Vatandaşı Ödülü adayları arasında değerlendirmenin 3 Haziran’da Brüksel’de oluşturulan bir konsey tarafından yapıldığı da kaydedildi.