Gamze Pir Baykur

KKTC’ye kumar oynamak için gelen ve tüm paralarını kumarda kaybeden Azerbaycan uyruklu Rashad Badalbaylı ile Rufat Guliyev, parasız kalınca Mağusa’da 2 farklı eve girerek hırsızlık yaptı. Mağusa’da ayni gün içerisinde Derviş Yeşilbaş’a ait ev ile henüz kime ait olduğu tespit edilemeyen bir eve girerek elektronik eşya ile muhtelif ziynet eşyaları sirkat eden, Damla Özhan’a ait eve ise hırsızlık yapmak için girmeye çalışan zanlı Badalbaylı ile Guliyev, Girne’de tespit edilerek polis tarafından takibe alındı ve Girne’den Lefkoşa’ya giden zanlılar önceki gece Lefkoşa’da düzenlenen operasyon sonucunda yakalandı. “Ev açma”, “İkametgahtan sirkat”, “Kasti hasar” ve “Suç işlemeye teşebbüs” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Badalbaylı ile Guliyev aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

ELEKTRONİK EŞYA VE ZİYNET EŞYALARI ÇALDILAR...

Meselenin tahkikat memuru Mahir Türe, zanlı Rashad Badalbaylı ile Rufat Guliyev’in 5 Nisan tarihinde Derviş Yeşilbaş’a ait evin kapısının kilit kısmını tasarruflarında bulundurdukları bazı aletler ile hasara uğratıp kilidi yerinden söktükten sonra eve girerek 1 adet LCD televizyon, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet 14 ayar altın bayan kolyesi, 1 adet 14 ayar altın erkek yüzüğü ve 1 adet altın bayan yüzüğü sirkat ettiklerini açıkladı. Türe, zanlıların yine ayni gün Damla Özhan’ın evine sirkat suçunu işlemek maksadıyla evin kapı kolu vidalarını yerinden sökerek ayni yöntemle girmeye teşebbüs ettikleri sırada yakalanacaklarını düşünüp olay yerinden kaçtıklarını açıkladı.

KİRALADIKLARI ARACIN PLAKASI TESPİT EDİLDİ...

Polis Memuru Mahir Türe, zanlı Rashad Badalbaylı ile Rufat Guliyev’in, olay mahallerinde bulunan bir çok iş yerine ait güvenlik kameraları görüntülerinin incelenmesi sonucunda kiralamış oldukları aracın plakasının tespitine müteakip 7 Nisan tarihinde Girne’de tespit edildiklerini ve takibe alındıklarını açıkladı. Zanlıların, yapılan takibin ardından ayni gün saat 01:00 raddelerinde Lefkoşa’da düzenlenen operasyon sonucunda yakalandıklarını belirten Türe, zanlıların derdest emri gereği tutuklandığını söyledi. Türe, zanlı Badalbaylı’nın mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade verdiğini belirterek, zanlı Badalbaylı’nın ifadesinde KKTC’ye kumar oynamak için geldiklerini ancak burada tüm paralarını kumar oynayıp kaybettikleri için konu suçları işlediklerini itiraf ettiğini açıkladı. Türe, yine zanlı Badalbaylı’nın vermiş olduğu ifadesinde 5 Nisan tarihinde Mağusa’da henüz polisin bilgisine gelmemiş olan ve kime ait olduğunun henüz tespit edilemediği bir eve daha girerek 1 adet televizyon çaldıklarını ve konu televizyonu Girne’de sattıklarını itiraf ettiğini açıkladı.

Polis Memuru Mahir Türe, zanlı Rashad Badalbaylı ile Rufat Guliyev’in kiraladıkları araçta yapılan aramada konu suçları işlemekte kullanılan bazı aletlerin bulunduğunu belirterek, ayrıca yine konu araçta sirkat edilen bazı eşyalar ile yine farklı bölgelerde çalınmış olduklarına inanılan bir çok eşya bulunarak emare alındığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Türe, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Rashad Badalbaylı ile Rufat Guliyev’in tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.