Eniz Orakcıoğlu

Lefkoşa’da Özmerhan Finans, King Oto ve Opel Plaza isimli iş yerlerinin eş zamanlı kundaklanması olayı ile ilgili soruşturma genişletilirken 6 kişi dün yeniden Lefkoşa Ceza Mahkemesine çıkarıldı. Zanlı 1 Evren Baysal, Zanlı 2 Erhan Baysal, Zanlı 3 Ozan Ögeyik, Zanlı 4 Mahmut Selkar, Zanlı 5 Adem Bağlar, Zanlı 6 Mustafa Kaya ek tutukluluk talebi ile yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı. Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu ek tutukluluk duruşmasında polisin soruşturmasının devam ettiğine dikkati çekerek, tahkikatın selameti için zanlıların 5’er gün daha tutuklu kalması emri verdi.

Cem Ozan: Yeni emare ve ifadeler var

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Cem Ozan 11 Mart günü yapılan ek tutukluluk duruşmasında mahkemede verdiği ifadede Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Adem Bağlar ve Mustafa Kaya’nın “Kasti Hasar” ve “Kundaklama” suçlaması ile gözaltına alındıklarını anlatmıştı. Müfettiş Muavini Cem Ozan, 19 Şubat tarihinde Lefkoşa’da eş zamanlı yakılan üç iş yeri hakkında başlattıkları geniş çaplı soruşturmada önemli ipuçlarına ulaştıklarını söyledi. Daha önceki duruşmada iş yerleri dâhil birçok evin kamera kayıtlarının incelenme altına alındığını söyleyen Ozan, 11 Mart’taki duruşmadan bu güne yeni görüntüler, ifadeler ve emarelere de ulaştıklarını belirtti.

20 yeni ifade daha

Soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini, 11 Mart’daki duruşmada alınan ek tutukluluk süresinde zanlıların, kundaklamanın meydana geldiği gece, farklı kişilere ait telefonlarla görüşmeler yaptıklarını tespit ettiklerini, aranan kayıp sim kartların henüz tespit edilemediğini ifade etmişti. Bu duruşmada ise Müfettiş Muavini Ozan zanlıların sim kartlarına ulaşıldığını belirtti. 5 gün önceki duruşmada 4 günde 40 kişiden ifade alındığını toplam ifade sayısının 59 olduğunu belirten Ozan, 5 günde 20’ye yakın ifade daha alındığını söyledi.

Yeni deliller var

10 Mart’ta tutuklanarak, 11 Mart günü mahkemeye çıkarılan Zanlı 6 Mustafa Kaya’nın olay günü kullandığı farklı bir aracın tespit edildiğini söyleyen Ozan, zanlı 1, 2,3 ve 4’ün de aynı araç içerisinde bulunduğunu gösteren görüntülerin olduğunu da belirtti. Müfettiş Muavini Cem Ozan son 5 günlük süre zarfında zanlı 6 Mustafa Kaya’nın olay günü giydiği kıyafetlerin bulunup emare olarak alındığını, bunun yanında olay günü ve kaçarken kullandığı arabayı da bulduklarını belirti.

“Verilen ifadeler yalan”

Ozan, 6 zanlının da hiçbirinin kendi isteği ile teslim olmadığını belirterek, zanlıların verdikleri ifadelerin yalan olduğunu daha sonra kendilerinin yaptığı soruşturma ve araştırmalardan sonra gerçeklerin gün yüzüne çıktığını vurguladı.

Suç ortakları aranıyor

Müfettiş Muavini Cem Ozan, Lefkoşa’da Özmerhan Finans, King Oto ve Opel Plaza isimli iş yerlerinin eş zamanlı kundaklanması olayı ile ilgili tespit edilen suç ortakları olduğunu ve isimlerinin belli olduğunu söyleyerek, sayılarının 2 kişi olduğunu belirtti.

8 gün talep etti

Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirten Cem Ozan, zanlıların soruşturma aşamasında serbest bırakılmaları durumunda aranan 2 kişiye, ifadelere ve emarelere müdahale edebileceklerine dikkati çekerek, 8 gün daha tutuklu kalmaları talebinde bulundu.

Mahkeme 5 gün verdi

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, görüşülen ek tutukluluk duruşmasında tahkikatın selameti için 6 zanlının 5’er gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.