Evrim Kamalı

26 gündür soruşturma amaçlı polis hücresinde tutuklu bulunan zanlılar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlar ve Mustafa Kaya dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlıları suça bağlayacak çok önemli bulgulara ulaştıklarını açıkladı. 

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Cem Ozan, dünkü tutukluluk duruşmasında Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Adem Bağlar ve Mustafa Kaya’nın 19 Şubat’ta üç ayrı işyerinin kundaklanması olayında “Kasti Hasar” ve “Kundaklama” suçlamasıyla gözaltına alındıklarını belirtti. Cem Ozan, zanlıların son olarak 21 Mart’ta mahkemeye çıkarılarak haklarında 8 gün tutukluluk emri alındığını, bu süre içerisinde 60 kişiden ifade aldıklarını,48 telefon kaydı incelediklerini, kamera görüntülerini araştırdıklarını söyledi. Polis, yapılan soruşturma sonucu zanlıları suça bağlayacak çok önemli kanıtlar ve ifadeler bulduklarını belirtti. 

Soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler, incelenmesi gereken kamera ve telefon dökümleri olduğunu belirterek, zanlıların ifade vermeye yanaşmadığını kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini dile getirerek zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Polis, talebinde en büyük etkenin ise zanlıların serbest kalması halinde alınacak ifadelere ve tanıklara etki etme olasılığı olduğunu açıkladı. 

Zanlıların avukatı Mustafa Asena ise talebe itiraz ederek, polisin müvekkillerine işkence yaptığını öne sürdü. Polisin zanlı Evren Baysal’ı bileklerinden kelepçe ile astığını iddia eden Asena, polisin fiziksel işkencenin yanında psikolojik baskı da yaptığını öne sürdü. 

Asena’nın bu iddiasına karşılık polis, işkence yapılmadığını, zanlıların doktor kontrolünden geçirildiğini söyledi. 

Tekrar söz alan avukat Asena, zanlıları muayene eden doktorun tanık olarak mahkemede dinlenmesini talep etti.

Duruşma ertelendi

Savunmanın talebi üzerine duruşmaya ara veren Yargıç Musa Avcıoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde görevli doktorun tanık olarak çağrılmasını emretti. Ancak doktorun yarın (bugün) görevli olduğunun belirlenmesi üzerine duruşma bugüne ertelendi.