Lefkoşa’da Özmerhan Finans, King Oto ve Opel Plaza isimli iş yerlerinin eş zamanlı kundaklanması olayı ile ilgili soruşturma genişletilirken, olayla bağlantılı bir kişi daha tutuklanarak zanlı sayısı altıya yükseldi.

Mahkemede ifade veren Müfettiş Muavini Cem Ozan, soruşturmada aranan önemli isimlerden birini tutukladıklarını söylerken, iş yerlerini kimin yaktığını isim isim mahkemede verdi.

Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Adem Bağlar ve Mustafa Kaya dün ek tutukluluk talebi ile yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, ek tutukluluk duruşmasında polisin soruşturmasının devam ettiğine dikkati çekerek, aranan kişilerin ve kayıp emarelerin olduğunu ifade ederek Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Adem Bağlar’ın 5’er gün, zanlı Mustafa Kaya’nın ise 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

“Birçok evin kamera kayıtları incelemeye alındı”

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Cem Ozan mahkemede verdiği ifadede Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Adem Bağlar ve Mustafa Kaya’nın “Kasti Hasar” ve “Kundaklama” suçlaması ile gözaltına alındıklarını anlattı.

Müfettiş Muavini Cem Ozan, 19 Şubat tarihinde Lefkoşa’da eş zamanlı yakılan üç iş yeri hakkında başlattıkları geniş çaplı soruşturmada 20 günde önemli ipuçlarına ulaştıklarını söyledi.

İş yerleri dâhil birçok evin kamera kayıtlarının özel bir ekip tarafından incelenme altına alındığını söyleyen Ozan, kundaklama olayında polis için önemli isimlerden biri olan Mustafa Kaya’ya ulaştıklarını kaydetti. Soruşturma memuru son tutuklama ile birlikte tutuklu sayısının 6’ya yükseldiğini belirtti.

Sim kartları henüz tespit edilemedi

Soruşturmayı yürüten Müfettiş Muavini, alınan ek tutukluluk süresinde zanlıların, kundaklamanın meydana geldiği gece, farklı kişilere ait telefonlarla görüşmeler yaptıklarını tespit ettiklerini, aranan kayıp sim kartların henüz tespit edilemediğini ifade etti.

4 günde 40 kişiden ifade alındı

Ozan, 4 günde 40 kişiden ifade aldıklarını toplam ifade sayısının 59 olduğunu ve yaklaşık 40 kişiden daha ifade alınacağını söyledi. 19 Şubat’tan bu yana kundaklanan tüm iş yerleri dahil, bir çok özel iş yerleri ve evlerin de kamera görüntülerinin kurulan özel bir ekip tarafından incelenmeye devam ettiğini söyleyen soruşturma memuru, üç iş yerinin yakılması ile ilgili ayrı ayrı tanık ifadeleri alındığını kaydetti.

Müfettiş Muavini Cem Ozan, zanlıların olayın gerçekleştiği akşam iş yerlerinin kamera kayıtlarında ne giydiklerine kadar tespit ettiklerini anlattı. Yaklaşık 20 gündür polisin olayı aydınlığa kavuşturması için canla başla görev yaptıklarını kaydeden Müfettiş Muavini, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Deliller yok edilmeye çalışılmış

“Kundaklama “ ve “Kasti hasar” suçlaması ile gözaltına alınan Adem Bağlar’ın ise olayın yaşandığı gece Erhan Baysal, Evren Baysal ve Ozan Ögeyik’e yardım ettiğini söyleyen Cem Ozan, Adem Bağlar’ın zanlıları farklı adreslere saklayarak, delilleri ortadan yok ettiğini kaydetti.

Müfettiş Muavini Cem Ozan, soruşturma çerçevesinde zanlılardan yapılan sorgulamada Mustafa Kaya’yı tespit ederek önceki gün mahkeme emri ile tutukladıklarını kaydetti. Ozan Kaya ile ilgili soruşturmanın henüz yeni başladığını, alınması gereken ifadeler doğrultusunda aranan iki suç ortağına daha ulaşabileceklerine inandığını söyledi.

Soruşturma henüz tamamlamadı

Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirten Cem Ozan, zanlıların soruşturma aşamasında serbest bırakılmaları durumunda aranan 2 kişiye ve emarelere müdahale edebileceklerine dikkati çekerek, 8 gün daha tutuklu kalmaları talebinde bulundu. 

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, görüşülen ek tutukluluk duruşmasında zanlı Erhan Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar ve Adem Bağlar’ın 5’er gün Mustafa Kaya’nın ise 3 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.