Suna Erden

Girne’de dün öğle saatlerinde MT 583 plakalı motoru ile kırmızı ışıkta durmayarak anayola çıkan 54 yaşındaki Doğan Selçuk, yeşil ışıkta geçen 43 yaşındaki Mesut Doğan’ın yönetimindeki NB 583 plakalı salon araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan motorda yolcu olarak bulunan 49 yaşındaki Saadet Selçuk ağır yaralanırken, motosiklet sürücüsü Doğan Selçuk olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Saadet Selçuk ise olay yerine çağrılan ambulansla önce Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ardında da Yakın Doğu Hastanesi’ne kaldırıldı. Edinilen bilgide Selçuk’un vücudunda kırıklar olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. 

EŞİNİN DURUMU KRİTİK 

Kazada, motosiklette yolcu olarak bulunan Selçuk’un eşi Saadet Selçuk ağır yaralanırken, araç sürücüsü Doğan ise tutuklandı. Öte yandan Selçuk’un ölümüyle 2016 yılında trafik kazası sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 31 oldu. 

KURAL İHLALİ FELAKET GETİRDİ 

Girne-Alsancak Çevre Anayolu’nda saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Doğan Selçuk, yönetimindeki MT 583 plakalı motosiklet ile Zeytinlik kavşağından tarafından kırmızı ışık yandığı halde anayola dikkatsizce giriş yaptı. Selçuk, o esnada çevre yolundan tarafında yeşil ışık yanan ve Alsancak istikametine doğru seyreden Mesut Doğan’ın kullanımındaki NB 583 plakalı aracın önünü tıkadı. 

YOLA SAVRULDU 

Çarpanın etkisiyle anayola savrulan motosiklette yolcu olarak bulunan Saadet Doğan ağır yaralanırken, motosiklet sürücüsü Doğan Selçuk feci şekilde can verdi. 
Kazanın hemen ardından Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı trafik şubesinde görevli polis ekipleri ve Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polisler olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. 

YOL KAPANDI 

Girne-Alsancak Çevre Anayolu’nda yaşanan trafik kazasının ardından, trafik durdu. Doğan Selçuk’un cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Lefkoşa Hastanesi morguna kaldırılırken, polis olay yerinde uzun incelemelerde bulundu. Yola savrulan motor parçaları anayoldan temizlendikten sonra trafik akışı kontrollü olarak açıldı. 
Polisin kazayla ilgili soruşturması devam ediyor. 

SÜRÜCÜ TUTUKLANDI 

Kazanın ardından tutuklanan NB 583 plakalı araç sürücüsü Mesut Doğan, tutuklanırken bugün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılması bekleniyor.