Sılay TAŞKAN

Kurban Bayramı, dinlenmek ve gezmek için önemli bir fırsat olmasına karşın vatandaşlar ekonomik sıkıntılar arasında tatil için bütçe ayıramıyor. Yeni Bakış’a konuşan acente sahipleri, satışlarının geçen bayramlara oranla düşük seyrettiğini söyledi. Tur satışlarının yükselen döviz nedeniyle yüzde 70’e yakın düştüğünü belirten acenteciler, bu durumun ekonomik sıkıntılardan kaynaklandığını ifade etti.

Serap Savar: Döviz vurdu

 Normalde kültür turları ön planda oluyordu. Fakat bu yıl Türkiye’deki olaylardan dolayı bu turlarımız yavaşladı. Yükselen döviz de Avrupa turlarını olumsuz etkiledi. Fransa, İtalya gibi ülkelere düzenlediğimiz turlarda düşüş var.

Sibel Polatkan: Kayıtlar devam ediyor

Bayrama yönelik tatil planları içinde turlar önemli bir yer tutuyor. Müşterilerimizin yoğunluğunun iyi gittiğini söyleyebiliriz. Türkiye’ye seyahat etmek isteyenler için İstanbul, başı çekiyor. Bunun yanı sıra Kapadokya uçuşlarımız da doldu. Paris ve Fransa turlarımıza da kayıtlar devam ediyor.

Hakan İşlek: Siftahsız eve gidiyoruz

Bu bayram yükselen döviz ve alım gücünün düşmesinden kaynaklı satışlarımızda yüzde 70 azalma yaşıyoruz. Neredeyse 2 haftadır siftah yapmadan ede gidiyoruz. Ekonomik sıkıntılardan dolayı bizden ne de internetten alınan bilet sayılarında ciddi oranda düşüş var.  

Mehmetali Bebek: Ekonomik sıkıntılar tatilleri etkiledi

Satışlarımız Şeker Bayramı’na göre düştü. Şeker Bayramı’nda okullar da kapalıydı. Tatil olduğu için herkes turlara yazılmaya istekliydi. Fakat şimdi Kurban Bayramı okulların açılma dönemine denk geliyor. İnsanlar çocuklarının okul masrafları yanı sıra bir de bu ekonomik sıkıntılar içerisinde tatil yapamıyor.

Behice Ünvardır: Öğrencilerle çalışıyoruz

Genelde müşterilerimiz öğrencilere yönelik olduğu için şimdilik iyi gidiyor. Yurtdışından gelen ve memleketlerine giden öğrenciler bilet almak için kapımızı çalıyor.

Kaynak: Yeni Bakış