KALYONCU: “BAYRAMIN İNSANLIĞA SEVGİ, KARDEŞLİK VE EN ÇOK DA BARIŞ GETİRMESİNİ, SİLAHLARIN SUSMASINI DİLİYORUM”

Başbakan Ömer Kalyoncu, bayramın insanlığa sevgi, kardeşlik ve en çok da barış getirmesini, silahların susmasını diledi.

Başbakan Kalyoncu Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında “Hep birlikte bir Kurban Bayramı’nı daha karşılamaya hazırlanıyoruz. Komşu ülkelerde yaşanan çatışmalar nedeniyle binlerce insanın hayatını kaybettiği, mülteci durumuna düştüğü bir zamanda, bayramın insanlığa sevgi, kardeşlik ve en çok da barış getirmesini, silahların susmasını diliyorum” ifadelerine yer veren Kalyoncu, şunları kaydetti:

“SEVGİ, SAYGI, HOŞÖGÖRÜ”

“Ülkemizde de, içinde bulunduğumuz koşullar ne olursa olsun, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da birbirimize karşı sevgi, saygı ve hoşgörü ile yaklaşmalı, kırgınlıkları unutmalı ve çevremizdeki insanlara, özellikle de çocuklarımıza gereken yardım elini uzatmalıyız. İnsani duygu ve yaklaşımların öne çıkmasına vesile teşkil eden bayramlarda işbirliği ve dayanışma anlayışıyla hareket etiğimiz sürece, hem bireysel hem de toplumsal zorlukları aşmamızın daha kolay olacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, bölgemizde ve dünyanın her köşesinde savaş yerine barışın, düşmanlıklar yerine dostlukların egemen olmasını diliyor ve hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

SİBER: “BARIŞ VE AFFEDİCİLİK, YAŞAM FELSEFESİ HALİNE GELMELİ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, anlayışın, sevgi ve saygının, dostluğun, barışın ve affedici olmanın sadece bayramlara özgü güzel duygular olarak kalmasını değil, bir yaşam felsefesi haline gelmesini diledi.

Siber, yayınladığı Kurban Bayramı mesajında, halkın bayramını kutlayarak, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram diledi.

Sibel Siber’in açıklaması şöyle:
“Özlediğimiz dünya barışı da ancak insanoğlunun bu duyguları özümsemesi ile mümkün olacaktır. Geçmişten bugüne dayanışma ve sevgi bağlarıyla her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başaran halkımızın, gelecekte de tüm olumsuzlukların üstesinden geleceğine  ve daha güzel günlere ulaşacağına inanıyorum”

POLİS GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Polis Genel Müdürlüğü, son günlerde, Türkiye’de artış gösteren terör olayları nedeniyle şehit düşen masum vatandaşların yanı sıra, asker ve polislere Allah’tan rahmet, yaslı ve kederli ailelerine başsağlığı ve metanet diledi.

Polis Genel Müdürlüğü yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, dinimizin en müstesna günlerinden biri olan bayramların, kırgınlıkların unutulduğu, mutlulukların paylaşıldığı ve hoşgörünün ön plana çıktığı günler olduğuna dikkat çekti.

Mesajda, bu özel günlerde birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin yaşam kalitesini artıracağı vurgulandı.

ATALAY’DAN BAYRAM MESAJI

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay bugün yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, “Müslümanlık bilincimizi canlı tutan, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren bereket dolu müstesna bayram günlerinin sevinç atmosferine girmiş bulunuyoruz” dedi.

Atalay, perşembe günü, İslam Dini’nin iki bayramından biri olan Kurban Bayramı’na ulaşacak olmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

Atalay mesajında şunları dile getirdi:

“Kurban; belirli özellikteki hayvanın, Kurban Bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesilmesini ve etinin yine belirli şartlarda değerlendirilmesini ifade eder. Akıllı, hür olan, misafir olmayan ve mali durumu yerinde olan Müslümanlar, Allah’ın rızasını kazanmak amacıyla kurban ibadetini yerine getirirler.

Bu ibadeti yerine getiren Müslüman, hem Allah’ın emrini yerine getirmiş olmanın verdiği o eşsiz mutluluğu, hem de çevresinde yaşayan diğer insanlarla paylaşım içerisine girerek sosyal dokunun sağlamlaşmasına katkı sunmuş olmanın özel hazzını yaşar.

Kurban aynı zamanda İslam’ın temellerini teşkil eden Hac ibadetinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bayram olan bugünde, milyonlarca Müslüman Arafat’ta ellerini açarak, bütün insanlığın kardeşliği ve huzuru için dua ediyor, dünyanın her noktasından bu yakarışlara bütün Müslümanlar eşlik ediyor, yüce yaratıcıya yakın olmaya gayret ediyor. Kıbrıs Müslümanları olarak asırlardır olduğu gibi bugünde bizler Kurban Bayramı’nı hakka, iyiye, doğruya, güzele yakın olma anlayışıyla, ibadet ruhuyla eda ediyor, sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olarak görüyoruz.

Bayramlarımız, hem toplum olarak, hem de dünya Müslümanları olarak sevinçlerimizi paylaşma günlerimizdir. Sevinçleri büyütme günleri olarak tarihi şuurumuzda, kültürümüzde yaşattığımız bu günlerde sevinçleri dünya çapında büyütmenin gayreti içerisinde olmalıyız.

Anne ve babamızın rızasını almayı ihmal etmemeli, çocuklarımızı sevindirmeli, öksüz ve yetimlere de bayramın coşkusunu yaşatmalıyız. Küskünlükleri ortadan kaldırmalı, hastaları ziyaret etmeli, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerine destek olmalıyız. Yaşlı ve hastaları ziyaret etmeli, onlara da yalnız olmadıklarını mutlaka hissettirmeliyiz. Merhameti halka halka bütün evrene yayarak, insanlığın barış, huzur ve mutluluğu için samimi çabalarımızı artırarak devam ettirmeliyiz.

Bu duygularla, başta halkımız olmak üzere, bütün İslam Âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eder, ibadetlerimizin ve kurbanlarımızın kabul olmasını diler, savaş, terör ve gözyaşının son bulmasını, dünyamızın esenliğe kavuşmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

BAĞIMSIZLIK İTTİFAKI KURBAN BAYRAMI MESAJI YAYINLADI

Bağımsızlık İttifakı Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.

Kıbrıs Türk halkı ve İslam dünyasının Kurban Bayramının kutlandığı mesajda, Suriye’deki savaşın son bulması için Birleşmiş Milletlere çağrıda bulunuldu.

Dünya Barış günü etkinlikleri çerçevesinde Taksim Sahasında düzenlenen iki toplumlu konser gibi etkinliklerin yaygınlaşması temennisinde bulunulan mesajda, konsere KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı katıldığı halde Kıbrıs Rum tarafından hiçbir makamın katılmaması eleştirildi.

Açıklamada, konserin olduğu saatlerde Kıbrıs Rum lideri Anastasiadis’in İngiltere Başbakanı ile “garantörlük sistemine son verilmesi için görüştüğü” iddia edilerek, “müzakere sürecinin, Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’taki varlık teminatı olan haklarının ortadan kaldırılması için Kıbrıslı Rumlar tarafından kötüye kullanıldığı” kaydedildi.

“HEP BİR ARADA; SEVGİ VE HUZUR DOLU NİCE BAYRAMLAR”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele ve belde halkı başta olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, hep bir arada, sevgi ve huzur dolu nice bayramlar geçirmeyi temenni etti.

Sadıkoğlu Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, millet olarak; sevgi ve hürmetin, yardımlaşmanın eşsiz örneklerine şahit olunacak yeni bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın heyecanı içerisinde olduklarını kaydetti.

“Bayramlar; zenginin, yoksulu; varlık sahibinin, ihtiyaç sahibini; hayırseverlerin, yetimleri sevindirmesi için son derece önemlidir. Bayramlar ayrıca, toplumsal barış için, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimiz için eşsiz bir fırsattır. O nedenle bu bayramın küskünlüklerin ortadan kalktığı bir bayram olmasını temenni ederim” ifadelerini kullanan Sadıkoğlu, Suriye başta olmak üzere dünyanın her bir yerinde, özellikle Ortadoğu’da yaşayanlara da dikkat çekti ve buralarda yaşayan vatandaşların da bir an önce huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diledi.

Sadıkoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“Şahsım, belediye meclis üyelerim ve personelim adına; sevgileri birleştiren, kardeşlik duygularını pekiştiren, hüzünleri azaltan, sevinçleri çoğaltan Mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, yurdumuza ve insanlığa barış ve huzur dolu günler getirmesini dilerim.”

ÖZGÜRGÜN: “KURBAN BAYRAMI’NI BURUK ANCAK GELECEĞE UMUTLA BAKARAK KUTLAYACAĞIZ”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Anavatan Türkiye’deki terör olayları nedeniyle Kurban Bayramı’nı buruk ancak geleceğe umutla ve güvenle bakarak kutlayacaklarını belirterek, Türk Ulusunun ve İslam aleminin bayramını kutladı. 

Özgürgün bugün yayınladığı bayram mesajında, bayramların, milli ve dini duyguların, inançların sergilendiği, millet olma şuurunun şekillendiği, insanların birbirine daha çok yakınlaşmaya, aileleri, değerleri, yakın çevredekileri sevindirmeye, aradaki bağları güçlendirmeye vesile olan günler olduğunu kaydetti.

Kurban Bayramı’nı kutlarken, bu bayram ruhunun sadece bugünlerle sınırlı kalmadan, her zaman ve her daim olmasını dileyen Özgürgün, mesajında şunları kaydetti:

“Anavatan Türkiye’mizin ocaklarına ateş düşüren terörle karşı karşıya olduğu bugünlerde, Kurban Bayramını buruk ancak geleceğe umutla, güvenle bakarak kutlamaktayız.

Anavatan Türkiye’mizde dış güçlerin de desteği ile bölücü ve yıkıcı emellere kurban edilmeye çalışılan birlik ve bütünlüğümüze sımsıkı sarılmamız, provokasyonlara dikkatle, sağduyuyu kaybetmememiz gerekmektedir. İnancım odur ki Yüce Türk Ulusu milli değerlerine onurla sahip çıkarak bayramlarını karşılayacak ve terör çetelerinin karanlık emellerine asla geçit vermeyecektir.

Türk Milleti sağlam ve emin adımlarla varlığını ve bütünlüğünü koruyacak yüksek erdem ve iradeyi, bayram coşkusunda olduğu gibi sonsuza kadar gösterecektir.

Bu vesile ile gönüllerdeki katılıkların yumuşayacağı vicdanlardaki engellerin kalkacağı ve kardeşliğimizin üzerindeki kara bulutların dağılacağı bir bayram yaşama dileğimi yinelemek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemin her köşesindeki kardeşlerimin, Yüce Türk Ulusunun ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını tüm içtenliğimle kutlar, Allahtan huzur ve güven içinde nice bayramlara ulaşmayı diliyorum.”

DP ULUSAL GÜÇLER: “BİR AN ÖNCE BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN TÜM DÜNYAYA HAKİM OLMASI EN BÜYÜK DİLEĞİMİZDİR”

Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP UG),  kan ve gözyaşları dökülen Müslüman ülkelerde bir an önce barışın hakim olması temennisinde bulundu

Kurban Bayramı nedeniyle DP UG tarafından yayımlanan mesajda; “Toplumu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içinde tutan, saygı ve sevgi temelinde insanları birleştiren önemli günlerden olan Kurban Bayramını, ne yazık ki dünya’da ve daha çok Müslüman ülkelerde yaşanan kan ve gözyaşları nedeniyle buruk idrak ediyoruz. Yaşanılan acılar hepimizi derinden üzmektedir. Bir an önce barış ve kardeşliğin tüm dünyaya hakim olması en büyük dileğimizdir” denildi.

Mesajda dargınların kucaklaşması, kin, nefret, düşmanlık ve husûmet duygularının sevgiye dönüşmesi temennisinde bulunulan açıklamada, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı kutandı.

ÖZYİĞİT: “TOPLUMUN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU BAYRAMI BURUK KARŞILIYOR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ekonomik zorluklar nedeniyle, toplumun büyük çoğunluğunun bayramı buruk karşıladığını savundu.

Cemal Özyiğit, TDP Basın Bürosu aracılığıyla yayınladığı Kurban Bayramı mesajında, tüm İslam dünyasına barış ve huzur içinde sağlıklı, mutlu, huzur dolu bir yaşam diledi.

Ekonomik zorluklar nedeniyle, toplumun büyük çoğunluğunun bayramı buruk karşıladığını iddia eden Özyiğit, esnafın büyük kesiminin bayramda beklediğini bulamadığını ileri sürdü. Özyiğit, hükümeti, zamanında ödeme yapmamak v sorunların çözümü yönünde adım atmamakla suçladı.

Özellikle son zamanlarda güvenlikle ilgili ciddi sıkıntıların yaşandığını kaydeden Özyiğit, ülkedeki gidişatın hiç de iyi olmadığını ileri sürdü.

MÜZAKERELER OLUMLU HAVADA

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak adına yürütülen müzakerelerin ise olumlu bir havada ilerlediğini belirten Özyiğit, erken, adil ve kalıcı federal bir çözümün önemine vurgu yaptı.

Kıbrıslı Türklerin, uluslararası hukuk dışında kalmasından dolayı çeşitli konularda ciddi mağduriyet yaşadığını belirten Özyiğit, “Uluslararası hukukun içine girmenin tek yolu vardır, o da çözümdür. Çözümün şekli de 11 Şubat ortak metninde belirtildiği gibi, iki bölgeli, iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federasyondur” dedi.

TDP olarak çözüm, demokratikleşme ve sivilleşme mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Özyiğit, amaçlarının Kıbrıs Türk halkına aydınlık yarınlar hazırlamak ve yaşanabilir bir düzen kurmak olduğunu belirtti

“BAYRAMA KAOS İÇERİSİNDE GİRİLİYOR”

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, Kurban Bayramı’na kaos içerisinde girildiğini ileri sürdü.

BKP Genel Başkanı İzcan Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladı mesajda, Kıbrıs Türk toplumunun Kurban Bayramını büyük ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlar ile boğuşarak ve kaos içerisinde karşıladığını savundu.

İzzet İzcan, “Mafyalar makineli tüfekler ile sağı solu taramakta ve göz göre göre haraç toplamaktadırlar. Devlet eli ile kadın ticareti yapılmakta, uyuşturucu baronları gençlerimizin kanını emmektedir. Yaşanan ekonomik yıkım halkımızın büyük bir bölümünü sefalet içerisinde yaşamaya mahkum etmiştir” ifadelerini kullandı.

CTP-BG ile UBP hükümetinin adının var, kendisinin de yok olduğunu iddia eden  İzcan, ülkede yaşanan kaos ve yıkımı görmezden gelen CTP-BG ile UBP hükümetinin polyanacılık oyunu oynayarak halkı aldatmaya ve değişim iradesini berhava etmeye çalıştığını ileri sürdü.

Kıbrıslı Türkler için tek kurtuluşun kendi kendisini yöneteceği, sosyal adalet, hukuk ve demokrasiye dayalı bir düzen kurmak ve siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki bölgeli federal çözüme bir an önce ulaşmak olduğunu belirten İzcan, erken federal çözüme bir an önce ulaşmak için BKP’nin müzakere sürecini desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Barış ve kardeşliğin tüm Kıbrıs ve dünyaya egemen olacağı yarınların yakın olduğunu dile getiren İzcan, Kurban Bayramı’nın barış ve huzur içerisinde geçmesini diledi ve halkın bayramını kutladı.

KIBRIS TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, Kurban Bayramı mesajında, “Mübarek Kurban Bayramını idrak ettiğimiz bugünlerde, Rum’un akıl almaz istek ve hırslarına karşı birlik ve beraberlik içerisinde, nereden nereye ve nasıl bugünlere ulaştığımızı ve bugünkü barış, huzur ve güven ortamını kimlere borçlu olduğumuz asla unutmadan, gelecek daha mutlu ve refah dolu günlere ulaşabilmek için, şanlı bayrağımıza şehit ve gazilerimizin emaneti olan, bağımsız topraklarında başımızın dik olduğu vatanımıza sahip çıkarak her türlü zorluk ve engelleri aşacağımıza olan inancımızı bu vesile ile bir kez daha yinelerim” ifadelerini kullandı.

Bora, Büyük Türk Ulusu’nun, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, halkın, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nin ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı mensuplarının Kurban Bayramlarını kutladı.

KKTC KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün da mesajında “Sevginin, kardeşliğin, merhametin ve paylaşmanın güçlenmesine vesile olan mübarek Kurban Bayramına ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bayramların toplumsal hayatımıza ve kaynaşmaya çok önemli katkıları olmaktadır” ifadesine yer verdi.

Aygün, Kurban Bayramı’nın birlik, beraberlik ve paylaşmaya vesile olmasını temenni ederek, tüm halkın ve Müslüman âleminin bayramını kutladı.

AYDINLIK YARINLAR HAREKETİ

Aydınlık Yarınlar Hareketi Başkanı Anıl Kaya, bayramların, inançların ve değerlerin yansıması olduğu kadar, kültürel yapının da zenginleştirdiği özel, değerli ve anlamlı günler olduğunu belirterek, “Bayramların sevgiye, barışa ve birliğe çağrı olduğuna inanıyoruz” dedi.

Kaya, Kurban Bayramı mesajında, “Yıllardan beri süre gelen ve birçoğu Kıbrıs meselesinden kaynaklanan belirsizlik ortamında en çok ihtiyacımız olan birlik ve bütünlüktür. Birlikteliğimiz en büyük gücümüz, sorunlarımızın aşılmasında sahip olduğumuz öz kaynağımızdır. Bu toprakların sahibi olan, bugününde ve yarınında bu topraklarda yaşayacak olan Kıbrıs Türk halkı olarak her türlü olumsuzlukla mücadele etmek ve yarınların bugünlerden daha iyi olması için çaba göstermek ve etken olmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

Kaya, tüm halkımın bayramını tebrik etti.

EMEKLİ MÜCAHİTLER DERNEĞİ

Emekli Mücahitler Derneği Başkanı Mehmet Salih Direktör, yayımladığı mesajda, milletin, ordunun ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutlayarak, sağlık ve mutluluk dolu günler temenni etti.

TBK GAZİLERİ VE AİLELERİ DERNEĞİ

TBK Gazileri ve Aileleri Derneği Genel Başkanı Hacı Işık da Bayram mesajında, tüm İslam aleminin ve halkın Kurban Bayramını içtenlikle kutladıklarını belirtti.

SUCUOĞLU: “BAYRAMLAR BİREYSEL VE TOPLUMSAL DEĞERLERİMİZİN EN KUTSALLARINI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE YAŞADIĞIMIZ ANLAMLI GÜNLER”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, bayramların, bireysel ve toplumsal değerlerin en kutsallarının güçlü bir şekilde yaşandığı anlamlı günler olduğunu kaydederek tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Sucuoğlu bayram dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Köklü geleneklerimizi ve bizleri birbirimize kenetleyen inancımızı sağlamlaştıran bu özel günde, yakın coğrafyamızda yaşanan olaylar bizlere buruk bir bayram yaşatmaktadır” dedi.

Bayramın ülke ve bütün insanlık için huzur ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Sucuoğlu, sosyal yardımlaşma ve dayanışma adına toplumda ihtiyaçlı ve yardıma muhtaç kesimlere yardım eli uzatmanın sadece bayramlara özgü olmamasını ümit ettiğini kaydetti.

DİN GÖR-SEN’İN BAYRAM MESAJI...

Din Görevlileri Sendikası (DİN GÖR-SEN) Başkanı Süleyman Çakır yayımladığı Kurban Bayramı mesajında,  Kurban Bayramı’nın yaratıcıya ve yaratıcının çevredeki varlıklara karşı yüklediği sorumlulukları hatırlama ve yerine getirme  konusunda bilinç yüklediğini kaydetti.

Çakır mesajında, “Kurban Bayramı vesilesiyle Cenab-ı Hakk'a yakınlığı, anne ve babanın rızasını kazanmayı, komşu haklarını gözetmeyi, ahde vefa göstermeyi, her alanda ve her konuda hak ve adaletten ayrılmamayı yaşam felsefesi haline getirmeye gayret etmeliyiz” ifadelerini kullanmdı.

Kıbrıs Türkü’nün bayrama Türkiye'de yaşanan terör olayları ve Suriye de yaşanan katliamlar nedeniyle yine buruk girdiğini kaydeden Çakır, tez zamanda dünyanın barış ve huzura kavuşması dileğinde bulundu

Çakır, halkın ve tüm İslâm âleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

AKINCI: “SAMİMİYET VE KARARLILIKLA ARTIK BİR SONUCA VARMAK İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulmak için çabalarını sürdürdüklerine dikkat çekerek, samimiyet ve kararlılıkla artık bir sonuca varmak istediklerini söyledi.

Akıncı, iki kesimli, iki toplumlu federal bir yapılanmada her iki toplumun eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşayacakları yeni bir geleceğe hep birlikte ulaşmanın temel hedefleri olduğunu vurguladı.
 
Cumhurbaşkanı Akncı, Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu aracılığıyla yayımladığı Kurban Bayramı mesajında, Kıbrıs Türk halkına sağlık ve huzur içinde, mutlulukların paylaşıldığı, sevginin ve birlikteliğin pekiştiği bir Kurban Bayramı diledi.

İslam kültürünün hakim olduğu Ortadoğu coğrafyasında, bugünlerde zorlu zamanlar geçirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, yaşanan savaşlar, terör olayları, mülteci krizleri ve kaybedilen günahsız canların herkesin yüreğinde derin yaralar açtığını söyledi.

Akıncı mesajında şunları kaydetti:

“Savaşların kötü sonuçlarını bir kez daha gözler önüne seren bu olayların tüm mağdurları için ortak bir acı hissediyoruz. Bu bayram gününde, pek çok insanın acı çekiyor olduğunu bilmek yüreğimizi burkuyor.

Bütün bunlar, hoşgörünün, barışın ve huzurun hakim olduğu bir dünya yaratma uğraşının ne kadar acil olduğunu bize göstermektedir.

Kıbrıs Sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulmak için çabalarımızı sürdürüyoruz. Samimiyet ve kararlılıkla artık bir sonuca varmak istiyoruz.

İki kesimli, iki toplumlu federal bir yapılanmada her iki toplumun eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yaşayacakları yeni bir geleceğe hep birlikte ulaşmak temel hedefimizdir.

Çevremizde yaşanan trajedilerin ortasında yaratacağımız barış ve huzur adası, önemli bir örnek oluşturacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın ve İslam dünyasının Kurban Bayramı’nı kutlar, barış ve huzur dolu nice bayramlar dilerim.”

HİZMET SEN KURBAN BAYRAMININ HUZUR VE BARIŞ GETİRMESİNİ DİLEDİ

Hizmet Sen Kurban Bayramı’nın ülkeye ve dünyaya huzur ile barış getirmesini diledi.

Hizmet Sen tarafından bayram dolayısıyla yayımlanan mesajda, tüm halkın sevdikleri ile beraber nice bayramlara barış, huzur ve sağlık içinde erişmesi de dilendi.

BAĞIMSIZLIK İTTİFAKI’NDAN BAYRAM MESAJI

33 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Bağımsızlık İttifakı, Kurban Bayramı mesajı yayımladı.

Mesajda, “İttifakımız K. Türk Halkının Kurban Bayramını kutlamakta olup geleceğimizin ve gençlerimizin gerçek güvenliği ve güvencesi olan bağımsızlıklarına ve devletine sahip çıkmaları, barışın teminatı olacağını aksine bir gelişme Rumlar ile yapılacak sözde bir anlaşmanın çatışma ve savaştan başka bir sonucu olamayacağını önemle vurgulamaktadır” denildi.

Rum lider Anastasiadis’in iki halk arasındaki görüşme sürecini “anlaşma ile barış” yapılması değil tam aksine Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs’taki varlığının teminatı olan haklarının ortadan kaldırılması için kötüye kullandığı kaydedilen mesajda, “Anastasiadis’in K. Türk tarafının görüşme sürecinin takvime bağlanması talebini ısrarla reddetmekte olması da K. Rumlarının K. Türkleri ile bir anlaşma yapmak niyetinde olmadıklarının en somut kanıtıdır” ifadeleri yer aldı.

ÜSTEL: “BÜTÜN BAYRAMLAR BARIŞ GETİRSİN”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, Müslüman aleminin en önemli günlerinden olan bayramlarda birlik ve beraberliğe, insan hakları ve barışa özlemin bir o kadar daha arttığını belirterek, “Bütün bayramlar barış getirsin” dileğinde bulundu.

Üstel, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, dünyanın, Türkiye’nin ve Kıbrıs’ın zor şartlardan geçtiği bugünlerde dini bayramların öneminin daha fazla ortaya çıktığını kaydetti.

Üstel mesajında şunları ifade etti:

“Mübarek Kurban Bayramı’nı kutladığımız bu anlamlı günlerde başta Kıbrıs Türk halkı olmak üzere Anavatanımız Türkiye ile tüm dünyanın zor şartlar altından geçtiği aşikardır. Müslüman aleminin en önemli günlerinden olan bugünlerde birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dostluğa, insan hakları ve barışa özlemimiz bir o kadar daha artmaktadır. Bu vesile ile tüm halkımızın ve Anavatan Türkiyemiz ile kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mübarek Kurban Bayramı’nı kutlar esenlikler dilerim…”