Evrim Kamalı

Lefkoşa’da birlikte yaşadığı kadından 65 bin TL alarak parayı katlayacağı vaadinde bulunup hiçbir şey yapmayan zanlı Kurbani Üçok teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mehmet Kanteper olayla ilgili bulguları aktardı. Kanteper huzurda bulunan zanlı Kurbani Üçok’un Kasım 2015 – Nisan 2016 tarihleri arasında kadın arkadaşıyla birlikte bankaya gittiklerini ve arkadaşının 220 bin TL borç almasını sağladığını söyledi.

“6 ay geçmesine rağmen ödemedi”

 Polis zanlının borç alınan miktar içerisinden 65 bin TL para aldığını ve bu parayı işleterek kadının borucunu kapayıp kendisine ev alacağı vaadinden bulunduğunu söyledi. Polis ancak aradan 6 ay geçmesine rağmen zanlının hiçbir şekilde borcu ödemeyip bir faaliyette de bulunmaması üzerine müştekinin polise şikâyetçi olduğunu belirterek bir teminata bağlanmasını talep etti.

30 bin liralık kefalet senedi

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Murat Soytaç zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.