DİNİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRDİLER: İslam Alemi’nin iki bayramından biri olan Kurban Bayramı dün başlarken, dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarda kurban kestirdi. Kesilen kurban etleri eşit 3 parçaya bölündü ve bu parçalardan biri ihtiyaçlılara, diğer bir bölümü kurban kesenin komşularına dağıtıldı. Geri kalan kısmı ise kurban kesene ve ailesine kaldı

Bahadır AYNA
Kurban Bayramı, dün sabah saat 07.18’te  kılınan bayram namazıyla başladı. Kurban Bayramı'nda dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar kurban kesim alanlarına akın ederek, kurbanlarını mezbaha da kestirdi. Kesilen kurban etlerinin bir bölümü ihtiyacı olanlara dağıtıldı. Bu vesile ile uzun süredir evlerine et girmeyen vatandaşların da yüzü güldü.
Haspolat’ta ki Kıb-Et Haspolat Mezbahası da dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarla dolup taştı.

Ülkenin dört bir yanında kurban kesildi…
Vatandaşların bir bölümü kurbanlarını evlerinde kesmeyi tercih ederken diğer bir bölümü de daha hijyenik olması için mezbahalara götürerek kesim yapılmasını tercih etti. Ülkenin dört bir yanında yüzlerce kurban kesildi.

Hem sevap hem muhabbet…
Kurban kesimi bir yandan kurban kesen vatandaşlara sevap kazandırırken, diğer yandan aileleri de bir araya getirdi. Kurban kesen aileler kurban etlerinin bir kısmını ihtiyaçlı olanlara ve komşularına dağıttıktan sonra birlikte pişirip yedi.