Abbas ELMAS

2005 yılında işlediği suçlar nedeniyle kimliğine el konulan ve sahtekârlıkla yeni kimlik kartı çıkararak ülkeden kaçan zanlı Cemali Bisikletçiler, 9 yıl sonra, Girne’de suç işlediği gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru, zanlı Cemali Bisikletçiler’in “Sahte belge düzenleme” ve “Sahtekârlıkla para temini” suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis, 2005 yılında “Çek sirkati”, “çek sahteleme”, “sahtekârlıkla para temini”, “uyuşturucu tasarrufu” gibi toplam 10 davadan askıda davaları bulunduğunu söylediği zanlının, Girne Merkez Karakolu’ndan sahtekârlıkla temin ettiği kimlik kartı kayıp belgesi ile yeni kimlik kartı çıkarttığını ve Güney’e kaçtığını açıkladı.

Cezaevine gönderildi

Polis, zanlının yine önceki gün polis tarafından başlatılan “Sahte belge düzenleme” ve “Sahtekârlıkla para temini” soruşturmasıyla ilgili gözaltına alındığını belirterek, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydetti. Zanlının KKTC vatandaşı olduğunu, 2005 yılında işlediği suçlarla ilgili teminata bağlandığını ve sahte davranışlarla yurt dışına kaçtığını ifade eden polis, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına 2 ayı geçmeyecek bir süreyle Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti.