Nadire Bahadi

Girne’de Simalina Madina isimli şahsın evine girerek LCD televizyon çalan Libya uyruklu Ahmed Mohammed Hassan Mugber, çalıntı televizyonu Facebook üzerinden satmaya çalışırken mal sahibi Simalina Madina’nın şikayeti üzerine tutuklandı. Dün Girne Kaza Mahkemesi’nde “Ev açma” ve “İkametgahtan sirkat” suçlamaları ile dün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı mahkeme emri gereği 3 gün poliste tutuklu kalacak.

Polis soruşturması devam ediyor

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Bayram Albayrak, 25 Ocak 2016 tarihinde Karaoğlanoğlu’nda sakin Simalina Madina’nın evinin meçhul şahıslar tarafından açılarak ev içerisinden LCD televizyonun çalındığını ve polisin bu yönde soruşturma başlattığını anlattı. Bayram Simalina Madina’dan gelen bilgide çalıntı televizyonun Facebook üzerinden satılmaya çalışıldığının öğrenildiğini belirterek yürütülen soruşturmada televizyonun başka bir kullanıcı ismi ile satışa çıkarıldığının tespit edildiğini akabinde kullanıcı isminden ulaşılan zanlının tutuklandığını kaydetti.  Zanlının söz konusu televizyonu internet üzerinden başka bir şahıstan aldığı yönünde çelişkili ifadeler verdiğini söyleyen Bayram, yürütülen soruşturmada televizyonun zanlı tarafından bir elektronikçiye satıldığını ve televizyonun bulunarak emare alındığını söyledi. Bölgede pek çok faili meçhul ev açma ve hırsızlıkların olduğunu söyleyen Bayram Albayrak zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek Mugber’in 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu bekleyecek

Mahkeme, Ahmed Mohammed Hassan Mugber hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.