İskele’de Cumali Ulusu Elidemir’e ait ev ve arabayı kurşunladıkları gerekçesi ile 7 gündür tutuklu bulanan Osman Hordan, Serhat Sonar, Hasan Başkan ve Ahmet Tepeci teminatla serbest bırakıldı

İskele’de 28 Mayıs 2015 tarihinde Cumali Ulusu Elidemir’e ait ev ve arabaya toplam 7 el ateş açarak kurşunladıkları gerekçesi ile 7 gündür poliste tutuklu bulunan Osman Hordan, Serhat Sonar, Hasan Başkan ve Ahmet Tepeci dün yeniden İskele Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Nadire BAHADİ

Kanunsuz tabanca tasarrufu, kanunsuz tabanca taşıma, kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu, kanunsuz patlayıcı madde taşıma, kanunsuz tabanca kullanma, şiddet tehdidi, kasti hasar ve meskun mahalde ateş açma suçlamaları ile polis tarafından haklarında soruşturma yürütülen zanlılar teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis soruşturmanın bir kısmını tamamladı

Olayın soruşturmasını yürüten müfettiş muavini Ahmet Tuluhan, zanlıların 28 Mayıs 2015 tarihinde İskele Bahçeler bölgesinde meydana gelen kurşunlama olayı ile ilgili tutuklu bulunduğunu anımsattı.
Cumali Ulusu Elidemir’in evini ve aracını kurşunladıklarına dair ellerinde zanlıları olaya bağlayıcı ifade bulunduğunu kaydeden Tuluhan, mahkemede zanlılara olayla ilgili getirilen 8 davayı aktardı.
Bu aşamada yürütülen soruşturmaya zanlıların etki etme olasılığının bulunmadığını ifade eden Tuluhan, mahkemeden 4 zanlının teminata bağlanmasını talep etti. Olayda kullanıldığı düşünülen silahın balistik inceleme raporunun ise henüz polisin eline ulaşmadığı öğrenildi

Yurt dışına çıkışları yasaklandı

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Cenkay Menteş İnan, zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulmasına karar verdi.

Olayın azmettiricisi olarak tutuklu bulunan Osman Hordan ve Cumali Ulusu Elidemir’in evinin kurşunlanmasına yardımcı olduğu gerekçesi ile tutuklu bulunan Hasan Başkan’a 5’er bin TL nakdi teminat uygun gören İnan, Cumali Ulusu Elidemir’in evini kurşunladığı için tutuklu bulunan Serhat Sonar ile suç ortağı olarak tutuklu bulunan Ahmet Tepeci’ye 10’ar bin TL nakdi teminat uygun gördü.