Çiğdem AYDIN

Narkotik ekiplerinin Lefkoşa Hamitköy’deki evinde Mayıs 2014 tarihinde yaptığı aramada iki farklı türde uyuşturucu madde bulunan Cumali Kurt hakkındaki dava sonuçlandı. Evinde arama yapıldığı ve aramada 50 gram hintkeneviri, uyuşturucu içerikli 37 adet hap bulunan sanık Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 1 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı. 

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin baktığı davada uyuşturucu maddelerin yaygınlaştığına vurgu yapıldı. 

“Kamuya karşı işlenmiş suç…”

Kararı okuyan Başkan Ömer Güran, uyuşturucu maddelerin toplumları tehdit eden en tehlikeli durum olduğunu söyledi. Uyuşturucu madde kaçakçılığı, ticareti ve tasarrufunun kamu sağlığına karşı işlenmiş suçlar olduğunu dile getiren Güran, KKTC’de hızla yaygınlaşmaya devam eden bu tür suçları önlemek için mahkemelere büyük görevler düştüğünü ifade etti. Güran, uyuşturucu suçundan yargılanan sanıklara verilecek olan cezaların caydırıcı olması ve mahkûm olanlar tarafından ‘ dalga geçemeyecekleri cezalar’ olması gerektiğini söyledi. Güran sanığın işlemiş olduğu “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali ve tasarrufu” suçunun çok ciddi olduğunu, bu gibi suçlara verilmesi gereken cezanın ağır ve caydırıcı olması gerektiğini belirterek, sanığı oy birliği ile 1yıl hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.