Çiğdem Aydın

Ülke genelinde büyük infiale yol açan kürtaj skandalı ile ilgili tutuklananların sayısı dün bir kişi daha arttı. Skandalın patlak verdiği Ada Hospital’de sekreter olarak çalıştığı belirtilen 52 yaşındaki Aygün Gündüz’ün kürtaj kayıtlarının yazılı olduğu ajandayı çöpe attığı ortaya çıktı. Tutuklanan zanlı polise ifade vererek suçunu kabul etti ve ajandayı attığı yer polise söyledi. Polis kayıp ajandanın peşine düşerken zanlı dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Kürtaj soruşturmasını yürüten Polis Çavuşu Namık Kemal Baz, zanlı Aygün Gündüz’ün Girne’de meydana gelen “Yasal olmayan bir şekilde hamileliğin sonlandırılması ve Suçu örten”  suçlamaları ile gözaltına alındığını söyledi. 

O ajanda aranıyor…

Baz, zanlının tutuklu bulunan doktorlara ait kürtaj kayıtlarının bulunduğu ajandayı attığını tespit ettiklerini ifade etti. Zanlının gönüllü ifade vererek ajandayı attığını kabul ettiğini belirten Baz, kürtaj kayıtlarının içerisinde bulunduğu ajandayı aramaya başladıklarını ifade etti. Zanlının dün gece saatlerinde gözaltına alındığını kaydeden Baz, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Gündüz de göğüs kanseri imiş…

Zanlının avukatı tutukluluk süresine itiraz etmezken, Aygün Gündüz’ün göğüs kanseri hastası olduğunu, gerekirse doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. Soruşturmayı yürüten Baz, zanlının hastalığına dair bilgileri olduğunu, doktor kontrolünden geçirdiklerini ve tutuklu kalmasında bir sakınca olmadığına dair doktor raporu aldıklarını dile getirdi. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme soruşturma aşamasında zanlının 3 gün süre ile polis hücresinde kalmasına ancak gerektiği takdirde doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.