Ülke gündemini günlerdir meşgul eden hamileliklerin yasa dışı sonlandırılması olayıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Olayla ilgili olarak bir kişi daha tutuklandı.

Ada Hastanesi’nde sekreter olarak çalışan Aygün Gündüz adlı zanlı, “suçu örtme suçu” işlediği gerekçesiyle tutuklanarak Girne’de yargıç huzuruna çıkarıldı.

Olayın Tahkikat sorumlusu Namık Kemal Baz mahkemede verdiği ifadede, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatta,yasa dışı kürtajların kayıtlı olduğu bir ajanda bulunduğunu tespit ettiklerini ve ajandanın da zanlı Gündüz tarafından atıldığı şüphesiyle de tutuklamanın gerçekleştirildiğini belirtti.

Zanlı Aygün Gündüz’ün gönüllü ifade verdiğini, bir ajandayı attığını ve ajandayı attığı yeri de polise gösterdiğini belirten Baz, zanlının serbest kalması halinde aranan emareye etki edebileceğini söyledi, 3 gün tutukluluk talep etti.

Zanlı Avukatı Hasan Özyiğit de tutukluluk süresine itirazları olmadığını belirterek, müvekkilinin göğüs kanseri olduğunu, doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeniden söz alan tahkikat sorumlusu Namık Kemal Baz, zanlının hastalığından haberdar olduklarını ve doktoru ile görüşüldüğünü kaydederek, doktorun zanlının şu an için poliste tutuklu kalmasında herhangi bir sakınca bulunmadığını bildirdiğini söyledi.

Tahkikat sorumlusu Baz, gerek duyulması halinde zanlının doktor kontrolünden geçirilebileceğini de söyledi.

Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi Hacı da mesele ile ilgili tahkikatın yeni başladığını ve işlenen suçun ciddi bir suç olduğunu belirterek, üç gün tutukluluk verdi.

Yargıç Nüvit Gazi Hacı, zanlı Aygün Gündüz’ün hastalığından dolayı gerek duyulması halinde poliste tutuklu bulunduğu sürede doktor kontrolünden geçirilmesi emrini de verdi.