Girne’de yasadışı kürtaj operasyonunda 4 doktor 2 hemşire 1 sekreter ve 1 güvenlik görevlisi tutuklandı. Mahkeme 8 zanlı hakkında 3’er gün tutukluluk kararı verdi.

Sağlık Bakanlığı ise yasadışı kürtajların gerçekleştirildiği Girne’deki Ada Hospital isimli hastaneyi 3 ayı geçmemek kaydıyla geçici süre kapattı.

Operasyon bir ihbar üzerine polisin Çatalköy Hazreti Ömer Türbesi ve Zeyko Yağ Fabrikası yakınlarında arazi içinde gömülü toplam 1 bebek ve 4 adet fetüs kalıntısının bulmasıyla başladı

Polis soruşturmada, Girne’de faaliyet gösteren “Ada Hospital” isimli özel bir hastanede hamileliklerin yasal olmayan bir şekilde sonlandırıldığını tespit etti.

Bunun üzerine aralarında hastanenin sahiplerinin de bulunduğu, 4 doktor, 2 hemşire, 1 sekreter ve 1güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 8 kişi tutuklandı.

Zanlılardan Aziz Dağgün ve Cemaliye Ölmez Fetusları gömme ve bu şekilde suçu örtmek suçu örtme ididasıyla mahkemeye çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu Namık Kemal Baz Mahkemede verdiği yeminli ifadede, 2013-2016 yılları arasında Girne’de faliyet gösteren Ada Hospital adlı özel hastanede, yasal sınır olan 10 haftadan büyük fetuslarda, ameliyatla gebeliğin sonlandırıldığının tespit edildiğini belirtti.

Namık Kemal Baz, zanlılar Aziz Dağgün ve Cemaliye Ölmez’in, Çatalköy Hazreti Ömer Türbesi ve Çatalköy Zeyko Yağ Fabrikası bölgesinde fetusları gömmek suretiyle suçu örtme suçu işlediklerinin tespit edildiğini kaydetti.

Yapılan soruşturma kapsamında, şu ana kadar , 1 adet bebek ve 4 adet fetus kalıntısı tespit edildiğini kaydeden tahkikat sorumlusu, zanlıların telefonlarında, bu işlemleri yaptıklarına dair kayıt bulunduğunu belirterek telefonların incelemeye alındığını ifade etti.

Zanlılar Dağgün ve Ölmez’in, olayla ilgili olarak ifade vererek bu işi yaptıklarını söylediklerini dile getiren tahkikat sorumlusu, bu ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini, zanlıların serbest kalması halinde, aranan ifadelere etki edebileceğini, bu nedenle tahkikatın selameti için zanlılar aleyhine 3’er gün tutukluluk talep etti.

Zanlı avukatları Mustafa Şener ve Güneş Menteş , talep edilen 3 günlük tutukluluk süresine itirazda bulunmazken, otopsinin ardından soruşturmanın 3 günden önce tamamlanması halinde, zanlıların mahkeme huzuruna çıkarılarak tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanması talebinde bulundu.

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fatma Şenol da, suçu örtme suçundan methalder olan zanlılar aleyhine 3 gün tutukluluk emri verdi.

Mahkemede daha sonra, Ada Hospital özel hastanesinde , yasal sınır olan 10 haftadan büyük fetuslarda ameliyatla gebeliğe son verme suçundan methaldar olan Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Tunçbilek, Fahri Karagözlü, Rasiha Serdaroğlu, Ayşegül İşbilir ve Tamer Okburan yargıç huzuruna çıkaırldı.
Meselenin tahkikat sorumlusu Namık Kemal Baz, zanlıların, “yasal sınır olan 10 haftadan büyük fetuslarda ameliyatla gebeliğe son verme” suçundan methalder olduğunu belirterek, ayrıca suçu örtme suçuyla bağlantılı olduklarını kaydetti.

Yapılan tahkikat kapsamında, 4 fetus ve 1 bebek kalıntısının tespit edildiğini söyleyen tahkikat sorumlusu, zanlılar Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Tunçbilek, Fahri Karagözlü’nün gönüllü ifade verdiğini,Rasiha Serdaroğlu ve Taner Okburan’ın yeni tutuklandığını ve zanlı Ayşegül İşbilen’in ise herhangi bir ifade vermediğini anlattı.

Zanlı MehmetAli Tunçbilek ile zanlı Verda Tunçbilek’in söz konusu hastanenin sahipleri olduğunu , yapılan operasyonlardan bilgileri bulunduğu ve kazanç elde ettikleri yönünde ellerinde şahadet bulunduğunu söyleyen tahkikat sorumlusu, zanlılardan Fahri KaragözlüRasiha Serdaroğlu, Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ın da bu operasyonlarda görev aldığını belirtti.

Fetus ve bebek kalıntılarının otopsi sonuçlarının beklendiğini, zanlıların ifadelerinin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini belirten tahkikat sorumlusu, zanlıların serbest kalması halinde , yapılacak araştırma, alınacak ifadeler ve aranan emarelere etki edebileceğine vurgu yaparak zanlılar aleyhine 3’er gün tutukluluk talep etti.

Mahkemede söz alan Mehmetali Tunçbilek ve Verda Tunçbilek’in avukatı Mustafa Şener ve ve Fahri Karagözlü’nün Avukatı Güneş Menteş, müvekillerinin, haklarındaki suçlamaları kabul etmediğini, çok detaylı ve kapsamlı gönüllü ifade vererek polise yardımcı olduklarını belirtti.

Şener ve Menteş, talep edilen tutukluluk süresine itirazda bulunmazken , soruştrumanın 3 günden önce tamamlanması halinde, zanlıların, mahkemeye çıkarılarak tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı Rasiha Serdaroğlu’nun avukatı Buğra Akter de, müvekkilinin mahkemeden kısa bir süre önce tutuklandığını belirterek, Serdaroğlu’nun hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ve gönüllü ifade vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Girne Kaza Mahkemesi Kıdemli yargıcı Fatma Şenol da meslenin ciddiyetine ve tahkikatın henüz tamamlanmadığına vurgu yaparak, tahkikatın selameti için zanlılar aleyhine 3’er gün tutukluluk emri verdi.

Kıdemli yargıç Fatma Şenol, ayrıca, soruşturmanın 3 günden önce tamamlanması halinde, zanlıların teminata bağlanmak üzere yeniden mahkeme huzuruna çıkarılması emrini de verdi.

1456497858.jpg

1456497867.jpg

1456497885.jpg

1456497895.jpg

1456497907.jpg