Öznur Karslı

KKTC, 3 ay önce Türkiye’den giden bir ihbarla sarsıldı. İddiaya göre, Ada Tüp Bebek Merkezi 10 haftayı geçen gebelikleri yasadışı yollarla sonlandırıyordu. Girne’de biri 7 aylık bebek ile 4 fetüs bir arazide toprağa gömülü bulundu, Kıbrıs Sağlık Bakanlığı, merkezin kapısına kilit vurdu. Merkezin sahipleri doktor Verda-Mehmet Ali Tunçbilek çiftiyle çalışanlarından kadın doğum uzmanı doktor Fahri Karagözlü, doktor Rasiha Serdaroğlu, sekreter Cemaliye Ölmez ve eski çalışan Aziz Dağgün gözaltına alındı. Ceninlerin İstanbul Adli Tıp’ta tamamlanan ileri otopsi ve DNA incelemesinin sonuçları ise önümüzdeki günlerde KKTC’ye gönderilecek. Kefaletle serbest kalan zanlıların kaderini de bu raporlar belirleyecek.

Skandalın başrolündeki Verda Tunçbilek HABERTÜRK’e konuştu. 41 yaşındaki Tunçbilek “Ben bir tıp hekimi, tüp bebek uzmanıyım. Nasıl böyle bir olayın içinde olurum. Bütün deliller mahkemeye sunuldu. Fetüslerin ileri otopsi raporu her şeyi ortaya koyacak” diyerek iddiaları reddetti.

TUNÇBİLEK’İ DE DÜNYAYA GETİRTEN DOKTOR...

Tunçbilek çiftinin avukatı Mustafa Şener ise olaydan 66 yaşındaki başhekim Dr. Fahri Karagözlü’yü sorumlu tuttu: “Dr. Karagözlü, Verda Hanım’ın annesinin bile doktorudur. Yani onu dünyaya getirten hekimdir. Operasyonları yapan Karagözlü’dür. Verda Hanım ve eşinin olanlardan haberi yoktur. Hâlâ olayın şokunu yaşıyorlar.

Dr. Karagözlü ifadesinde kürtajların tıbbi gereklilik gereği yapıldığını söyledi. Fetüslere erken tanı yani detaylı anomali testi yaptığını belirterek, doğum halinde kalıcı rahatsızlık yaşayacakları için kürtaj yaptığını söylemiştir. Yasada bu durumda kürtaj yapılıyor ancak Sağlık Müdürlüğü’ne bildirmek kaydıyla. Fakat bildirim yapılmamış...” (HABERTÜRK)