Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'da dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısıyla ilgili Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Bir kadının canlı bomba olduğu kesin. Kimliği bu gece tespit edilecek diye umut ediyoruz" dedi. 

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle: 

-Terörün amacı halkımızı karamsarlığa itmek. Şiddete asla alışmayacağız. Milli duygularla saldırılara göğüs gereceğiz. Bu saldırı ülkemizin birliği ve kardeşliğe karşı yapılmış hain bir saldırıdır.

-Bu saldırı ülkemizin birliği ve kardeşliğe karşı yapılmış hain bir saldırıdır.

-Kardeşliğimize sarılmak mecburiyetindeyiz.

-Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan bütün partilerin yine bir araya gelerek terör saldırısı karşısında ortak bir deklarasyon yayınlamasının, Türkiye kamuoyunun içine itilmeye çalışıldığı bu ortamda önemli bir mesele olacağını ve Türkiye kamuoyunda teröre karşı ortak bakış açısı oluşturacağına inanıyoruz.

-Herkesi, bu menfur hain saldırı karşısında sesinin yettiği kadar, gücünün yettiği kadar, en üst perdeden bu işi lanetlemeye, bu işi yapanları ve arkasındaki odakları kınamaya davet ediyoruz. Hiç kimse, bu terör saldırısı, bu şiddet olayı karşısında herhangi bir şekilde mazeret üretmesin.

-İkinci bir erkek şahsın kimliği henüz tespit edilememiştir.

-Bu saldırılar Türkiye'yi karamsarlığa itmeye çalışıyor.