Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, darbe girişiminin ardından 9322 kişi hakkında yasal sürecin devam ettiğini söyledi. Kurtulmuş, bu girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından kayıp olan herhangi bir askeri gemi olmadığını ifade etti.

Ankara'da bir grup gazeteci ile bir araya gelerek 15 Temmuz akşamı gerçekleşen darbe girişimine ilişkin soruları yanıtlayan Kurtulmuş, "Darbe girişiminin amacı iç savaş da dahil olmak üzere kaos ve siyasi türbülans yaratmaktı… Bu girişimin ardından 9322 kişi hakkında yasal süreç devam ediyor. Bu kişilerin bazıları yakalandı, bazıları adli kontrol altında, bazıları halen serbest" dedi.

‘TÜRKİYE'NİN NATO İLE İLİŞKİLERİNİN GÜÇLENECEĞİNDEN DE EMİNİM'

Darbe girişiminin ardından uluslararası toplumdan gelen desteğe ilişkin de açıklamalarda bulunan Kurtulmuş "NATO üyelerinin demokratik Türk hükümeti ile dayanışma göstermesini görmek istiyoruz" dedi ve yaşanan bu gelişmenin ardından Türkiye'nin NATO ile ilişkilerinin güçleneceğinden de emin olduğunu belirtti.

‘KAYIP GEMİ YOK'

"Darbe girişimi hakkında bilgimiz yoktu, geç saatte haberdar olduk" diyen Kurtulmuş, bu girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından kayıp olan herhangi bir askeri gemi olmadığını ifade etti.

Cuma günü gerçekleşen girişimin ardından 2004'te kaldırılan idam cezasının darbeciler için yeniden getirilmesine ilişkin tartışmaları da değerlendiren Kurtulmuş, "İdam cezasını geriye dönük işletmek için anayasa değişikliği yapmak mümkün, fakat bu önceliğimiz değil" dedi.