Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'nin geleceği için önemli bir seçim olacağını söyledi. Kurtulmuş, "Türkiye 1 Kasım seçimlerinde hangi istikamete gideceğine karar verecek. Güçlü büyük Türkiye istikametinde mi gidecek bunun seçimidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, AK Parti Fatsa İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Fatsa mitingine katıldı. Mitinge Kurtulmuş'un yanı sıra, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, İhsan Şener, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti Ordu Milletvekili Adayları Ergün Taşçı ve Mehmet Kara, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, AK Parti Ordu İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve partiler katıldı. Sağanak yağmur altında gerçekleşen mitingde konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 1 Kasım'ın Türkiye'nin hangi istikamette gideceğinin kararının verildiği bir seçim olduğunu söyledi. Terörün ve terör örgütlerinin arkasındaki iradenin yok edilmesi için tek başına iktidarın şart olduğunu ifade eden Kurtulmuş, taraflı tarafsız her kesimin oyunu almak istediklerini belirtti.

"TÜRKİYE 1 KASIM'DA SADECE BİR SEÇİM YAPMIYOR"

1 Kasım'da yalnızca seçim yapılmadığını, Türkiye'nin hangi istikamette gideceğinin kararını vereceği bir seçim olacağını aktaran Kurtulmuş, "Yağmurlu bir günde mitingimizi gerçekleştiriyoruz. Yağmurun bereketi ile 1 Kasım seçimleri inşallah hayırlı olacak ve bereket getirecektir. 1 Kasım'da Türkiye sadece bir seçim yapmıyor. Kimler milletvekilli olacak, hangi parti ne kadar milletvekili çıkartacaktan çok daha önemli seçimi Türkiye yapıyor. Türkiye 1 Kasım seçimlerinde hangi istikamete gideceğine kara verecek. Güçlü büyük Türkiye istikametinde mi gidecek bunun seçimidir. Bunun için 1 Kasım'da diyoruz ki hiçbir koalisyon ihtimali olmaksızın tek başına ak parti işbaşına gelecektir" diye konuştu.

"TÜRKİYE İSTİKRARINI DEVAM ETTİRİYOR"

Türkiye'de tek başına iktidarın çevre ülkelerde yaşanan olayların yaşanmaması için önemli olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de neden güçlü bir iktidara ihtiyaç var, Türkiye'de niçin istikrarın devam etmesine ihtiyaç var, çok sebep vardır. Türkiye'nin çevresindeki bütün ülkelerin hallerini görüyorsunuz. Irak, Suriye, Yemen, Libya, Mısır, Ukrayna gibi birçok ülke bugün yönetilemiyor, iç çatışmalar yaşıyor. Şehir ve kasabalarca bölünmüş vaziyetteler. Bunlar için Allaha çok şükür sadece Türkiye siyasi ve istikrarını devam ettiriyor. Birileri ne isterse istesin Türkiye bu istikamette yoluna devam edecektir" şeklinde konuştu.

"PARTİNİZ NE OLURSA OLSUN BU OYUNUZ BU KEZ İSTİKRARDAN YANA OLSUN"

Türkiye'yi bölge ülkelerine benzetmek isteyenlerin tek başına iktidarın ardından yok edileceğin altını çizen Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Türkiye'yi bölge ülkelerine benzetmek isteyenler 20 Temmuz'dan bu zamana ülkemizde bombaları patlatmaya başladılar Suruç'ta, Ankara'da. Ayrıca evinde uyuyan, yolda hanımı ile yürürken misafirliğe giden ya da kızıyla tatile giden subaylarımızı, askerlerimizi şehit ettiler mi ettiler. Sebep neydi, "sadece o bombaya orada patlatmak değildi, sebep Türkiye'yi istikrarsızlaştırmaktı, sebep Türkiye'de iç çatışmaları çıkarmaktı, sebep Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde yürümesinin önüne geçmekti." İşte 1 Kasım bunun seçimidir. Türkiye terörün belini mi kıracak bunun seçimini yapıyoruz. Güçlü bir hükümet ne için önemli, güçlü bir hükümet terör örgütü ve arkasında ki bütün odakları deşifre edip, onlarla mücadele etmek için önemli. Güçlü bir hükümet bu anlamda Türkiye'de dirliği birliği sağlamak, Türkiye'de milli birlik ve kardeşliği sağlamak için önemli. Onun için 1 Kasım'da "tek başına iş başına diyoruz." Aranızda CHP'li kardeşlerim var, aranızda MHP'li kardeşlerim var, 7 Haziran seçimlerinde şu ya da bu şekilde AK Parti'ye oy vermemiş, daha önce AK Parti'ye vermiş olduğu halde, bu seçimde geçtiğimiz seçimde vermemiş kardeşlerim var. Şimdi herkese diyoruz ki partiniz ne olursa olsun bu sefer oyunuz istikrardan yana olsun."

Kurtulmuş: