Denktaş Vakfı’ndan verilen bilgiye göre, panelde, Denktaş’ın verdiği mücadelelerde ve özel hayatında her zaman yanında olan arkadaşları, Denktaş’ı anlattı. Etkinliğe Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş da katıldı.

Etkinlikte Rauf Denktaş’ın kendi sesinden “Benim İki Bayrağım Var” şiiri dinletildi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, panelin açılışında yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta geçen öğrencilik hayatı, Denktaş ile ilgili düşünceleri ve örnek aldığı davranışları anlatarak, Beylikdüzü’ne “Kıbrıs Anıtı” yapılacağını söyledi. İmamoğlu, “Ona yakışacak bir parkta adını yaşatmak istiyoruz ve bu parkın içinde bir Kıbrıs Anıtı da bulunacak” dedi.

Panelde Moderatör olarak görev yapan eski Başbakan Yardımcısı Vedat Çelik de, “Bu abide adamı size sunmak mümkün değil. O, Müslüman azınlık denen bir toplumu, egemen bir devlet yaptı” dedi.

Panelde, Harp Akademileri eski Komutanı, emekli orgeneral Necati Özgen, KKTC eski Başbakanı ve Cumhuriyet Meclisi eski Başkanı Hakkı Atun ve İçişleri ve Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları yapmış Taner Etkin konuşma yaptı. Panelin ardından konuşmacılara plaket takdim edildi.

AYDIN DENKTAŞ’A ZİYARET

Bu arada Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rauf Raif Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş’ı Beylikdüzü’ndeki ikametgahında ziyaret etti.

Aydın Denktaş, kızı Değer Denktaş’ın da hazır bulunduğu ziyarette, konukların getirdiği ve üzerinde eşi Rauf Denktaş ile evlilik fotoğrafının yer aldığı pastanın mumlarını da söndürdü. İmamoğlu ayrıca Denktaş’a eşiyle birlikte eski fotoğrafların yer aldığı bir anı albümü armağan etti.