Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, ülkede pek çok sorun olduğunu, Türkiye’nin katkıları olmadan bu sorunların üstesinden gelmenin kolay olmadığını vurguladı.

Denktaş, Mehmet Kurumanastırlı başkanlığındaki Hizmet-Sen heyetini kabul etti.

Kabulde konuşan Sendika Başkanı Kurumanastırlı, önceki hükümet döneminin “boşa geçtiğini” savundu.

Kurumanastırlı “önceki hükümet görev süresi dolan Din İşleri Başkanı’nı görevden almaktan bile acizdi” diye konuştu.

Suyun yönetimi konusunda “Türkiye-Kıbrıs” ayrımı yapıldığını ve bunun yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade eden Kurumanastırlı, “Önemli olan Türk’ün yönetmesidir” ifadesini kullandı.

Denktaş’ın, Türkiye’ye olan borçların Kıbrıslı Rumlar tarafından ödenmesi gerektiği ve Türkiye ve KKTC arasında serbest ticarete başlanmasının yararlı olacağı yönündeki açıklamasını yerinde bulduğunu kaydeden Kurumanastırlı, Denktaş’ın bu çizgide devam etmesini istedi.

DENKTAŞ: “TÜRKİYE’NİN KATKILARI OLMADAN SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELMEK KOLAY DEĞİL”

Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise kabulde yaptığı konuşmada, geçmiş hükümetin doğruları da olduğunu ifade ederek, hükümet gelirlerinin artmasını örnek verdi.

Su konusunun yetkili mercilerce görüşülmeye başlandığını dile getiren Denktaş, “umarım kısa süre içinde su musluklardan akmaya başlar” dedi.

Denktaş, Din İşleri Başkanının görevden alınması kararının Başbakan’ın vereceği bir karar olduğunu anlattı.

Ülkede pek çok sorun olduğunu, bunların kiminin iç kaynaklar kiminin de Türkiye’den gelen kaynaklarla çözülebilir durumda olduğunu dile getiren Denktaş, Türkiye katkıları olmadan bu sorunların üstesinden gelmenin kolay olmadığını vurguladı.

Denktaş, Türkiye ile serbest ticaretin ülkedeki sorunların aşılması adına önemli bir adım olabileceğini vurguladı.