Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, amaçlarının ülke sanatını, üretilen sanat değerlerini, ülke kültürünü ve bu anlamdaki zenginlikleri tüm dünya ile paylaşmak olduğunu söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Evren, Bellapais Manastırı’nda yer alacak 18. Opera Günleri için KKTC'de bulunan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY)  Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve konuk sanatçıları kabul etti.

Evren, kabuldeki konuşmasında, gerek Bakanlık gerek ise ülke olarak TÜRKSOY ile olan ilişkilere büyük önem verdiklerini belirterek Teşkilatın Türk dünyası için büyük bir misyon üstlendiğine inandıklarını dile getirdi.

TÜRKSOY'un yapmış olduğu çalışmaların Türk dünyasının birbiriyle olan kardeşlik bağlarının güçlenmesine katkı yaptığını vurgulayan Evren, "Bildiğiniz gibi sesimizin duyurulması ve dışa açılımda bazı sorunlar yaşamaktayız. Ve yaşadığımız bu sorundan maalesef zaman zaman ülke sanatımız ve sanatçılarımız da etkilenmektedir. Bu anlamda TÜRKSOY'un  ülke sanatçılarına verdiği destek son derece önemlidir" dedi.

Teşkilatın düzenlediği bir çok uluslararası organizasyonda Kıbrıslı Türk sanatçı ve yazarların da yer aldığına dikkat çeken Evren, bu nedenle Genel Sekreter nezdinde TÜRKSOY yetkililerine teşekkür etti.

Amaçlarının ülke sanatını, üretilen sanat değerlerini ,ülke kültürünü ve bu anlamdaki zenginlikleri tüm dünya ile paylaşmak olduğunu ifade eden Evren, bu yıl yine Bellapais Manastırında gerçekleşecek olan etkinliğin başarılı geçeceğine inancının tam olduğunu söyledi.

Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Evren, konuk heyete ülkede bulunacakları süre zarfında  iyi zaman geçirmelerini temenni etti.

evren-turksoy-kabul-(2).jpg

KASEINOV: "BU YIL DA KKTC, TÜRK DÜNYASI OPERA VE BALESİNİN MERKEZİ OLDU"

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da konuşmasında, KKTC'de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, gerçekleşecek etkinliğe büyük önem verdiklerini söyledi.

Türk dünyasından birbirinden değerli sanatçıların KKTC'de buluştuğuna vurgu yapan Kaseinov, bu yıl da KKTC'nin Türk dünyasının opera ve balesinin merkezi olduğunu belirtti.

Ülkede eğitim veren üniversitelerle işbirliği protokolleri olduğunu anımsatan Kaseinov, Teşkilat olarak KKTC kültür ve sanatı ile ilgili ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kaseinov Evren'e Türk dünyası kültür bakanları adına yeni görevinde başarılar dileyerek ilerleyen süreçte birlikte çok işler yapacaklarını kaydetti.

evren-turksoy-kabul-(3).jpg