52. Kütüphane Haftası etkinlikleri, pazartesi günü saat 10.00’da Atatürk Kültür Merkezi Milli Kütüphane’de gerçekleştirilecek açılışla başlıyor.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti ile eş zamanlı olarak 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Kütüphane Haftası etkinlikleriyle, bireylerin okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığı ile toplumun bu konudaki farkındalığının artırılması hedefleniyor.

Kitap okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığının küçük yaşlarda edinildiğinden yola çıkarak bu yıl bunu yaygınlaştırmak amaçlı bir proje başlatılıyor.

Kültür Dairesi, kitabevleriyle birlikte ilkokulların okuma etkinliklerine kitap bağışı yaparak, katkı koyacak.

İlk olarak Şehit Tuncer İlkokulu’ndan başlatılan proje çerçevesinde bugün okulda yapılan “Okuma Bayramı”nda okulun birinci sınıf öğrencilerine dağıtılmak üzere kitap bağışında bulundu. Projenin yıl içerisinde farklı okullara da taşınması amaçlanıyor.

52. Kütüphane Haftası’nın Pazartesi günü yapılacak açılış etkinliğinde 4.Genç Fotoğrafçılar Gezi Atölyesi Sergisi’nin açılışı da yapılacak ve kütüphaneyi en çok kullanan yetişkinlere de hediyeleri verilecek.

Hafta boyunca tüm bölgelerdeki kütüphanelerde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

1458907703-001.jpg