Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Özay Oral Kütüphanesi, “51’inci Kütüphane Haftası” dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

DAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre etkinlikler “Kütüphane Haftası” başlangıcı olan Pazartesi günü saat 10:00’da, DAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Programı Korosu’nun Şef Erkan Dağlı yönetimindeki mini konseri ile başlayacak.

Etkinlikler çerçevesinde daha sonra Kütüphane Sergi Salonu’nda, saat 10:15’te, merhum Ressam Ali Atakan anısına “Kaybolmayan Değerler” adı altında öğrencilerinin resimlerinden oluşan karma sergi açılacak.

Aynı yerde ve aynı saatte, Türk Edebiyatı’nın ulu çınarı, büyük romancı, merhum Yaşar Kemal anısına düzenlenen “Anı Köşesi” de açılacak. Sergi ve Anı Köşesi 30 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında, 09:00 – 17:00 saatlerinde ziyarete açık olacak.

KONFERANS DÜZENLENECEK

DAÜ Özay Oral Kütüphanesi 51. Kütüphane Haftası’nın açılış konferansı ise DAÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ülker Vancı Osam tarafından “Dijital Yerlilerin Dünyasında Kütüphanelerin Yeri” başlığı altında verilecek. Konferans saat 10.30’da, DAÜ Kütüphane Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek.

Etkinlikler çerçevesinde Salı günü, saat 10.30’da, Yazar Gürol Özkaya’nın katılımı ile “Kasaba Baf ve Hatırlayabildiklerim” ve “Teşhis” kitapları ve yaşama dair söyleşi ekinliği yapılacak.

Hafta kapsamında Çarşamba günü saat 14:00’te, TechKnowledge Firması Ülke Müdürü ve Turnitin Türkiye Temsilcisi Altan Gürsel,“Turnitin: İntihal, Kopyacılık Analiz Programı; Tanıtım ve Eğitim Semineri” verecek.

YDÜ İnovasyon ve Bilgi Yönetimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sağsan Perşembe günü, saat 10:30’da “Bilgi Mesleği Aşkı: Platonik Bir İlişkinin Gelgitleri ve Profesyonellikle İmtihanı”, DAÜ Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Eralp Görkan ise saat 14:00’te “Kütüphanelerde Enformasyon Teknolojisi Kullanımı” başlıklı seminer verecek. Söz konusu söyleşi ve seminerler Kütüphane AV Salonu’nda yer alacak.

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

Kütüphane Haftası’nda Çarşamba günü, saat 12:30’da, DAÜ Kütüphane bahçesinde kitap okuma etkinliği de gerçekleştirilecek.

“81 İlde ve KKTC’de Kitap Okuyoruz. Kitapla Barışıyoruz: Meydanlarda 30 Dakika Sessiz Kitap Okuyoruz” sloganlarıyla yapılacak olan etkinlik, halkın kitap ve kütüphaneye ilgisini artırmak, okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenecek.

Gazimağusa Belediyesi ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter’in de katılacağı kitap okuma etkinliği, Türk Kütüphaneciler Derneği’nin organizasyonu ile Türkiye ve KKTC’de gerçekleştirilecek.

ÖĞRENCİLERE HEDİYE KİTAP DAĞITILACAK

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimini desteklemek amacı ile DAÜ Stadyumu’nda öğrencilere kendi seçecekleri kitaplar hediye edilecek.

Öğrenciler kitap almaya 30 Mart – 3 Nisan  tarihleri ve 09:00 – 15:30 saatleri arasında gidebilecekler.