Diyarbakır'da oyunu kullanan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, okulları dolaştığını ve yüksek katılım olacağını gözlemlediğini belirterek, seçimin huzur ve barış içinde geçmesini dilediğini ifade etti. Bakan Yılmaz, HDP'nin Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırıların failinin yakalandığını da kaydetti.

Partisinin Diyarbakır'da birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, oyunu Kayapınar ilçesindeki Şehit Polis Sabri Kün İlkokulu'nda kullandı. Bakan Yılmaz, oyunu kullandıktan sonra okuldaki diğer sandıkları gezerek, görevlilere kolaylıklar diledi. Daha sonra açıklamalarda bulunan Yılmaz, demokrasinin güzel günlerinden birini yaşadıklarını belirterek, "Çok şükür milletimiz sandığa gidip tercihlerini özgür iradesini sandığa yansıtıyor. Diyarbakır'da da bütün insanlarımızla birlikte sandığa gidiyoruz. Okulları dolaşıyorum. Katılım da yüksek olacak gibi gözüküyor. Huzur içinde, barış içinde bir seçim olmasını diliyorum. Halkın özgür iradesinin rahat bir şekilde sandığa yansımasını diliyorum. Zaten buna yapılacak herhangi bir müdahale hem hukuken çok ciddi yaptırımlara neden olur hem de hiçbir şekilde ahlaki değil. Hiç kimsenin hakkı kimseye geçmemeli. Herkes hakkı neyse onu almalı. İnşallah düzenli ve tertipli bir şekilde sonuçlanacağına yürekten inanıyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"KUVVETLİ BİR ŞÜPHE İLE FAİL YAKALANDI"

Daha sonra geçtiğimiz cuma günü HDP'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki mitingine düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çok kuvvetli bir şüphe ile fail bulunmuş durumda. Bu konudaki gelişmelerle ilgili detayları, ilgili kurumlarımız yeri geldikçe paylaşacaklardır. Çok sevindirici bir haber. Bu kadar kısa sürede faile ulaşılması taktire şayan. Hem adli makamlara hem de emniyetimize ve katkısı olan diğer ilgili kurumlara şükranlarımızı sunuyorum. Bu çok önemli. Çünkü olayların faili bulunduğunda spekülasyonların da önüne geçilmiş oluyor. Geçmişte de yaşadık, failler bulunmadığında yüzlerce senaryo geliştirilebiliyor. Çok haksız ithamlar oluşturulabiliyor. Kamuoyunun adalet hissi tatmin edilemiyor. Ama failler bulunduğu zaman hesap sorulduğu zaman hem o spekülasyonların önüne geçilmiş oluyor hem de halkın adalet duygusu karşılık bulmuş oluyor. Bu insanlık dışı vahşi eylemi yapanların adalet önünde mutlaka hesap vereceklerini hep birlikte göreceğiz."