Melin Dobran

Kuzey Kıbrıs’ta kurban bayramıyla birleştirilen 9 günlük tatil dolayısıyla sınır kapılarında yaşanan yoğunluk dün de devam etti. Metehan Sınır Kapısı’nda Güney Kıbrıs’a geçmek için saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlar, zaman zaman gerildi. Kimi araç sürücüleri ise gitmekten vazgeçip geri döndü. İş icabı Rum kesimine geçmek zorunda olan vatandaşlar, bu çilenin her bayram yaşandığını dile getirdi. Kimi vatandaş kapıdaki kalabalığı, bilgisayarların işlem yoğunluğunu kaldıramadığı için araç kuyruğunun oluştuğunu söylerken, kimisi de geçişlerin gezme amaçlı olmasından dolayı yoğunluk yaşandığını dile getirdi.

İş için gidenler durumdan şikayetçi

Güney Kıbrıs vatandaşı Yannakis, Rum tarafına geçen arabaların çokluğundan şikayet ederek, yarım saat sıra beklediğini söyledi. 

Tosun Altınel isimli vatandaş ise “Kuyrukta yaklaşık 20 dakika bekledim. Güney Kıbrıs’a iş için geçiyorum. Ticaret yapıyorum, Güney’e balık götürmek için sınır kapısına geldim. Bana göre yoğunluk, bilgisayarlardandır. Bu kadar yoğunluğu kaldıramadığı için bence bilgisayarlar takılır, personelde suç yoktur” dedi.

Güney Kıbrıs’a balık götüren bir başka isim Hüseyin Yavuzkurt da kuyrukta 55 dakika beklediğini ifade eder şunları aktardı, “Rum tarafına balık ihraç ediyoruz. O yüzden geçiş yapıyorum. Genelde iş için geçiyorum. Kuyrukta yaklaşık 55 dakika bekledim. Bir tek bayramda bu kadar kalabalık olur. Normal zamanda geçişler rahattır. Beklemekten artık ölüyoruz. 19 yıldan beridir Güney’e geçiyorum, o tarafta ne var anlamadım. Bedava bir şey dağıttıklarını görmedim. Birkaç ürün haricinde ucuz bir şey de görmedim. Ne yapmaya gidiyorlar anlamış değiliz. Bayram bitti ama yine kapı kalabalık.