Onur Ulağ

Girne’de, hakkında 23 Mayıs 2015 tarihinde kayıp başvurusunda bulunulan 55 yaşındaki Erkan Dalın isimli şahsın dün, Karaoğlanoğlu’ndaki bir kuyuda cesedi bulundu.

Evinin 150 metre yakınında bulunan 7 metre derinliğindeki su kuyusunda ölü olarak bulunan Erkan Dalın’ın cansız bedeninin çıkarılması için Girne Adli Şube ekipleri, Girne İtfaiye ekipleri, Çevik Birlik ve Olay Yeri İnceleme ekipleri seferber oldu.

Uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Dalın’ın cesedi, kuyunun su motorunun bozulması üzerine, dün öğlen motora bakmaya ve tamire gelen bir şahıs tarafından fark edildi. 

Kuyunun kapağının kapalı olması şüphe uyandırdı

Kapalı olan kuyunun kapaklarını açan ve su içinde cesedi gören tesisatçı, polisi arayarak haber verdi. Kuyunun kapaklarının kapalı olması, Dalın’ın kuyuya birileri tarafından atıldığı ve cinayete kurban gittiği yönünde şüphe uyandırdı.

Cesedin bulunduğu Söğüt Sokak üzerinde Bruce Bettison’a ait evin bahçesindeki olay mahalline giden ekipler inceleme başlatırken, cesedin kuyudan çıkarılması için dalgıç beklendi. Daha sonra Güvenlik Kuvvetlerine Bağlı Özel

Harekât Biriminden dalgıç geldi. 

Ancak cesedin 1 buçuk aydır su içinde olması ve çürümesinden dolayı tek parça çıkarılması için saatler süren bir çalışma yapıldı. 

Yaralanma izine rastlanmadı

Uzun uğraşlar sonucu çıkarılan ceset Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi morguna sevk edildi. Burada ceset üzerinde yapılan otopsi sonucu delici, kesici alet ve ateşli silah yarasına rastlanmazken, kesin ölüm nedeni için doku örnekleri alındı. 

Evin kameraları incelenecek…

Bu arada polis, Bruce Bettison’a ait evin kamera kayıtlarını incelemek üzere emare olarak aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Dalın ile sürekli temas halinde olan arkadaşlarının ifadesi alındı. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen Dalın’ın cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

23 Mayıs’tan bu yana kayıp olan, uyuşturucu bağımlısı 55 yaşındaki Erkan Dalın’ın cansız bedeni, evinin 150 metre uzağındaki kuyuda bulundu