Evrim Kamalı

Lefkoşa'da önceki gün sabaha karşı Altınbaş Kuyumculuk’ta meydana gelen yaklaşık 1 milyon TL değerindeki altın hırsızlığıyla ilgili olarak şüpheli oldukları düşünülen iki kardeş Hakan ve Volkan Angay tutuklandı.

Zanlılardan Hakan Angay mahkeme huzuruna çıkarılırken, rahatsızlanarak hastanede müşahede altına alınan zanlı Volkan Angay ise mahkemeye getirilmedi.

Mahkemede mesele hakkında şahadet veren Polis Memuru Mustafa Mahan olayla ilgili bulguları aktardı. Mahan, zanlı Hakan ile Volkan Angay’ın 15 Eylül sabahı saat 03.30-04.30 raddelerinde Altınbaş Kuyumculuğun soyulması olayıyla ilgili şüpheli olduklarını söyledi. Polis zanlı Hakan Angay ile tutuklandıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Volkan Angay'ın mesele ile ilgili olarak polise çağrıldıklarını ve sorgulandıklarını belirterek, tasarruflarında bulunan cep telefonlarında yapılan incelemede ise şüpheli mesajlar tespit edildiğini ifade etti.

Mahan ayrıca zanlıların kullanımında bulunan araçların soygunda kullanıldığı düşünülen araçlara benzediğini kaydederek, bu nedenle konunun aydınlatılabilmesi ve zanlıların suçla bağlantılarının olup olmadığını tespit etmek için 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Polis şehadetinin ardından söz alan zanlı Hakan Angay çok borcu olduğu, alacaklıları tarafından sürekli tehdit edildiği, bu olayla da kendi ile kardeşinin hiçbir bağlantısı olmadığı beyanında bulundu.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi