Suna ERDEN 

Girne’de Riya Rızkı Caddesi üzerinde bulunan StanTotoBetting’de 20 Aralık tarihinde meydana gelen hırsızlık olayında çalınan 12 televizyondan altı tanesi bulundu. Polis, yaptığı soruşturma sonucu üç televizyonu ormanlık alanda saklanılan Van araçta, diğer üçünü ise zanlılardan birisinin babasına ait su kuyusunda buldu. Diğer 6 televizyonun da su kuyusunda olduğunu düşünen polis, kuyunun içinde su ve gübre olmasından dolayı kanıtları henüz çıkaramadığını belirtti. Soruşturma aşamasında ilk etapta tutuklanan beş zanlından biri olan Şükrü Öz’ün suçla bağlantısı olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı. Poliste 9 gündür tutuklu olan ve gönüllü ifade vererek suçlarını kabul eden zanlılar Halil Görkem, Yılmaz Topal, Mustafa Kamil Eroğlu ve Mehmet Küçük dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

VAN ARACI ORMANLIK ALANA SAKLADILAR 

Duruşmada 20 Aralık 2014 tarihinde Girne’de Riya Rızkı Caddesi üzerinde bulunan Stan Toto Betting’den 12 televizyon ile 1 ses sistemi ve 1 adet güvenlik kamera kayıt cihazı çalındığı, güvenlik kamerası görüntülerinden dört zanlının tespit edilerek aynı gün gözaltına alındığı belirtildi. Polis, zanlıların televizyonları taşımak için kullandıkları Van aracın plakasını kapattıklarını belirterek,güvenlik kamerasından tespit edilen aracın ormanlık arazide bulunduğunu söyledi. Polis, araç içerisinde yapılan aramada üç televizyon bulunduğunu açıkladı. 

SU KUYUSUNDAN ÜÇ TV ÇIKTI 

Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini belirten polis, çalıntı üç televizyonun ise itiraf üzerine zanlı Halil Görkem’in Yeniceköy’de yaşayan babasının su kuyusunda bulduklarını kaydeden, kuyuda su ve gübre olduğu için diğer emareleri henüz çıkaramadıklarını söyledi. Zanlıların mahkeme emri ile 9 gündür tutuklu bulunduklarını kaydeden polis,soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların serbest kalması halinde etki edemeyeceğini belirterek davalarında hazır olmaları için uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti. 

TEMİNATA BAĞLANDILAR 

Mahkeme, zanlı Mustafa Kamil Eroğlu’nun 10 bin, diğer üç zanlının 5 bin TL nakit teminat yatırması, her zanlı için bir kefilin 100’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartı ile tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.