Kuzey Kıbrıs, Belçika’nın Brüksel kentinde düzenlenen “Salon Des Vacances” turizm fuarında tanıtıldı.

Tanıtım, Turizm Bakanlığı’nın, 4 – 8 Şubat tarihleri arasındaki fuara, turizm sektör temsilcileri ile birlikte katılımıyla gerçekleştirildi.

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık yetkilileri ve turizmciler,  Belçika turist pazarına yönelik tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında Belçikalı  ve diğer Avrupalı tur operatörleri ile görüşmeler yaparak, standı ziyaret eden kişilere ülke turizmi hakkında bilgiler vererek, karşılıklı iş imkanları oluşturdu.

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır  da Kuzey Kıbrıs standını ziyaret ederek, detaylı bilgiler aldı; Kuzey Kıbrıs’ın pazarlanması hususlarında bilgi alışverişinde bulundu.

1455008661.jpeg

Brüksel’de düzenlenen “Salon Des Vacances” turizm fuarına, özellikle Belçikalı ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden tur operatörleri, hava yolu şirketleri, seyahat acenteleri, turizm yazarları, turizm teknolojisi üreten firmalar, restoranlar, turizm birlikleri, oteller, gemi turizmi şirketleri, turizm pazarlama şirketleri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren birçok profesyonel katıldı.

Fuar standından Bakanlık yetkilileri tarafından turizm profesyonellerine ve genel ziyaretçilere; turizm genel bilgi broşürü, Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmek için 50 neden broşürü, turistik karayolları haritası, eko turizm broşürü, özel ilgi turizmine yönelik çeşitli broşürler, turistik tanıtım DVD’leri, kumaş heybe, su sporları, eko-turizm, dağ bisikletçiliği broşürleri dağıttı ve ülkenin plajları, doğası, kültürü, tarihi eserleri ve daha birçok turizm ürünleri konusunda bilgiler aktardı.

Bakanlık standında ziyaretçilere üzüm sucuğu ve kavrulmuş badem ikram edildi.