Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “İletişim Sponsoru” olarak destek verdiği 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu ülkemizde önemli ses getirdi, başarıyla tamamlandı.

Kuzey Kıbrıs’a bir “ilk”i yaşatan organizasyon, yurdun dört bir yanında önemli heyecan yarattı.

Bisiklet turunun halk sürüşünde, Turkcell ailesi de Genel Müdür İsmet Yazıcı ve Turkcell’in çalışanlarının katılımı ile yer aldı.

1.Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu, Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu’nun öncülüğünde, Başbakanlık Spor Dairesi’nin katkıları ve Erülkü Süpermarket’in ana sponsorluğunda yer alırken,  Kuzey Kıbrıs Turkcell de iletişim sponsoru olarak bu önemli organizasyona destek sağladı, ücretsiz Wi-Fi internet hizmeti de sunarak, katılımcıların bu yöndeki ihtiyacını karşıladı.

i.-uluslararasi-kuzey-kibris-bisiklet-turu-(10).jpg

Yurt dışından katılım

Ülkemizdeki sporseverlerin yanı sıra yurt dışından başarılı takımların katılımına da sahne olan organizasyon, bisiklet kültürünün yaygınlaşması adına önemli bir işlev gördü.

Bisiklet turunda, genel klasmanda birinciliği Basso takımından Mike Egger alırken, ikinci Astana takımından Pavel Gatsky, üçüncü ise Torku Şekerspor’dan Ahmet Akdilek oldu. Bisiklet turu sonunda eflatun ve yeşil mayo Kazakistan takımından Nikita Stalnov’a verilirken, mavi mayoyu Brisaspor takımından Stefan Hristov, sarı mayoyu da Basso takımından Eric Sübemilch aldı. Lefkoşa Girne Kapısı önünde düzenlenen kapanış etkinliğine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katılarak, sporculara ödüller verdi. Törene, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun da katıldı.

Sporcuların ve halkın ilgileriyle desteklediği 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nda, organizasyonun son günü “Bisiklet Festivali” düzenlendi. Lefkoşa içinde dar bir çember şeklinde 3 turluk halk sürüşü gerçekleştirildi. Organizasyonda halk arasında yapılan çekilişle 1 kişiye Turkcell’in son teknoloji akıllı telefonu T60 ve 10 kişiye de 1 aylık internet paketi hediye edildi. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in altyapı desteğiyle oluşturulan “Yerli Ürün Pazarı” Bandabuliyam.com’dan ikramlar yapıldı. Son günkü halk sürüşüne Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesi de katıldı. Turkcell’in sevilen maskotu Cello’nun da yer aldığı etkinlikte genç, yaşlı, çocuk pek çok kesim bol bol fotoğraf çekti.

i.-uluslararasi-kuzey-kibris-bisiklet-turu-(18).jpg

Turkcell’liler neler söyledi?

Alp Ağcataş:Bisiklet Turu ülkemizde ilk defa yapılan çok keyifli bir organizasyondu. Özellikle halk sürüşüne 7’den 77’ye herkes katıldı. Ben hem Kuzey Kıbrıs Turkcell takımı hem de  ailemle birlikte trafiğin olmadığı alanda güvenli bisiklet sürmekten çok  keyif aldım, ülkemizde ailelerimizle birlikte bisiklet sürebilmek için böyle  güvenli yollara ihtiyaç var. Ülkemizin hem uluslararası platformda adını duyurmak hem de bisiklet severleri bir araya toplamak adına bunun gibi başarılı organizasyonların devamını dilerim.

Seda Kuyucu Kordal: “Kuzey Kıbrıs'ta ilk kez gerçekleştirilen Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu, hem ülkemizin tanıtımı hem de doğa sporlarının yaygınlaşması adına başarılı bir organizasyon oldu. Organizasyonun özellikle yurt dışındaki sporcular ile yerli sporcularımızı bir araya getirmesini ülkemiz için güzel bir adım olarak nitelendiriyorum. Benim için halk sürüşüne katılmak, özellikle her gün yoğun trafikte arabam ile geçtiğim caddelerden bisikletim ile tur atmak değişik bir deneyim olmakla beraber, bir o kadar da keyif vericiydi.”

Metin Kayhan: “Ülkemiz için güzel bir organizasyondu. Uluslararası alanda bu tür organizasyonlara ihtiyaç vardır. Halkımızın buna ihtiyacı olduğunu gözlemliyoruz. İnsanların gözlerindeki ışıktan bunu anlamak çok kolaydı. Bisiklet severler, korkmadan rahatça pedallarını çevirebildikleri mutlu bir gün geçirdi. Adamız bisiklet yolları konusunda çok müsait, özel ve kamu iş birlikteliği ile yeni etaplar da yapılabilir. Turkcell ailesi olarak hem halk yarışına katılmak, hem de  ücretsiz ve sınırsız Turkcell Wi-Fi internet erişimi sağlayarak, katılımcılara kaliteli hizmet vermek bizi mutlu etti.”

Meryem Neslihan Koruk: “Bisiklet turu birlik, beraberlik, farkındalık, kaynaşma, sosyal aktivite adına heyecan verici bir organizasyon oldu. Hep birlikte bir kez daha adamızın trafiğinde BİZ DE VARIZ dedik! Organizasyon sayesinde trafikte bisikletin de var olduğunu gösterdiğimize ve göz aşinalığı yarattığımıza inanıyorum. Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesi olarak biz de bisiklet turuna katılarak bu heyecanı hep birlikte yaşadık. Tüm halkımızın el birliğiyle bu tarz organizasyonlara daha fazla katkı koyması gerekmektedir. Sürekliliğini bekliyoruz.”

i.-uluslararasi-kuzey-kibris-bisiklet-turu-(22).jpg

i.-uluslararasi-kuzey-kibris-bisiklet-turu-(42).jpg