Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampusu, eğitim alanında işbirliği başlattı. Bu amaçla iki kurum arasındaki ilk eğitim buluşması Kasım ayında gerçekleşti.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Elektrik-Elektronik Mühendisliği (EEE) Programı öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Muhtaroğlu “Bilişim Güç Yönetimi” konusunda Kuzey Kıbrıs Turkcell “Radio Network” ve “Central Operations” çalışanlarına iki saat süren bir seminer verdi. Doç. Dr. Ali Muhtaroğlu seminerin ardından programa katılan tüm Kuzey Kıbrıs Turkcell ekibine “Katılım Belgesi” takdim etti. Kuzey Kıbrıs Turkcell yöneticileri de katkılarından dolayı Doç. Dr. Ali Muhtaroğlu’na teşekkür plaketi sundu.

Yüksek performans ve yenilenebilir enerji

‘Bilişim Güç Yönetimi’ seminerinin ilk bölümünde güncel bilişim araçlarının yüksek performans, uzun pil ömrü, düşük maliyet ve hafif mekanik yapı gereksinimlerinin bir araya getirilmesi konuşuldu.

Doç. Dr. Ali Muhtaroğlu’nun ilgiyle izlenen seminerinin ikinci bölümünde ise enerji harmanlama ve bilişimde yenilenebilir enerji kullanımı hakkında bilgiler verildi.

Önümüzdeki günlerde Kuzey Kıbrıs Turkcell “Radio Network” ve “Central Operations” bölümlerinde çalışan deneyimli uzman mühendisler tarafından ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Elektrik-Elektronik Mühendisliği Laboratuvarında uygulamalı “Microwave” eğitimleri verilmesi planlanıyor.