Kuzey Kıbrıs Turkcell, kurumsal müşterilerine "Kurumsal Teknoloji Günü" düzenledi, ülkemizde teknoloji odaklı ilerlemeyi konuştu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, her geçen gün daha da dijitalleşen dünyamızda kurumlarla yol arkadaşlığına hazır olduklarını belirterek, “Uçtan uca çözümler sunmak için varız” dedi.

Lefkoşa’da yer alan “Kurumsal Teknoloji Günü” yoğun ilgi gördü, 100’ün üzerinde katılımcı sunumları izledi. Elektrik kurumundan bankalara, gıdadan pazarlama sektörüne, akaryakıttan ulaşıma kadar pek çok farklı sektörden yönetici, uzman ve profesyoneller etkinliğe katıldı. Etkinlikte konuk konuşmacılar da yer aldı.

İlk kez düzenlenen “Kurumsal Teknoloji Günü”nün farklı kurumların da katılımıyla düzenli aralıklarla tekrarlanacağı açıklandı.

Önemli sunumlar

Kurumsal Teknoloji Günü’nde açılış sunumunu Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı yaptı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal Müşteri Yönetimi Müdürü Murat Karagenç, Kuzey Kıbrıs Turkcell Şebeke Teknolojileri Müdürü Metin Kayhan, Penna Information Technology CEO’su Burak Mızrak, Bircom Telekomünikasyon ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Levent Safran da gerçekleştirdikleri sunumlar ile teknolojideki son gelişmeleri ve kurumsal uygulamaları detaylarıyla paylaştı.

teknoloji-gunu_turkcell-subat2016-(5).jpg

“Birçok şeyin internete bağlandığı bir dünya göreceğiz”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı teknolojideki son gelişmeleri paylaştığı sunumunda, “Nesnelerin İnterneti”nin gün geçtikçe çoğaldığını söyledi. Yazıcı, yapılan araştırmalara göre 2020 yılında 50 milyar nesnenin internetle kullanılacağının bilgisini paylaştı. Kurumlardaki dijitalleşme hakkında da bilgiler veren Yazıcı, “mobil çağ, mobil kullanıcı” sürecini anlattı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı, sunumunda şunları söyledi:

"2015'te 9.2 milyar nesne internetle bağlantı kuruyor. 2020'de ise 50 milyar nesnenin internetle bağlantı kurması öngörülüyor. Her şeyin internete bağlandığı bir dünyaya doğru ilerliyoruz. Bu dünya; akıllı ev, akıllı şehir, akıllı araba, internet üzerinden akıllı her şey demek… Gündelik alışkanlıklarımız da ciddi anlamda değişiklik gösteriyor. İnsanlar bir gün içinde zamanlarının kaçını bu ekranlarda geçiriyor diye baktığımızda 171 dakikasını iletişim bazlı ekranlarda geçiriyoruz. Artık birçok şeyi cep telefonlarımızdan ya da tabletimizden yapıyoruz.  Televizyonu bile telefondan veya tabletten izlemeye başladık. Kurumlar da bu durumda daha fazla farklılaşmak, kendilerine farklı vizyonlar çizmek zorunda kalıyor. Tüm bu başarıların ortasında mobil iletişim yani bizler yer alıyoruz. Dijital yolculukta bizler varız ve kurumlarımıza yol arkadaşlığı yapmak için buradayız. Dijital dönüşüm sürecinde güvenlik, süreklilik ayrıca teknik destek son derece önemli.

Kurumsal teknolojiler için uçtan uca tüm çözümleri sağlamak amacıyla buradayız. Tüm teknik desteğe hazırız. Kuzey Kıbrıs'ın lider operatörü değil Kıbrıs'ın teknolojide lider şirketi olarak dijital dünyada yön vermeye hazırız."

teknoloji-gunu_turkcell-subat2016-(2).jpg

"Birlikte Güçlüyüz"

Kuzey Kıbrıs Turkcell Şebeke Teknolojileri Müdürü Metin Kayhan da "Birlikte Güçlüyüz" konulu sunumunda, kurumsal müşterilerin Kuzey Kıbrıs Turkcell’den alacakları teknik danışmanlık ve ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerle ilgili bilgiler verdi. Kayhan, Kuzey Kıbrıs Turkcell kurumsal hizmet yelpazesinde daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak anlayışının olduğunu belirtti,  “Çözümde ve hizmette kurumların farklılaşmalarını sağlamak için onlara her zaman olduğu gibi yine destek olacağız” dedi.

Sektöre yönelik özel eğitimler düzenleneceğini belirten Metin Kayhan, “Teknoloji Danışmanlığı” ile kurumların yanında yer alacaklarını, güçlü altyapılar ile geleceğe hazır ve rekabette öncü kurumlar oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Kurumların her türlü teknik konuda arayabilecekleri kendilerine özel “Technical Account Management” (Teknik Müşteri Danışmanlığı) yapısını duyuran Metin Kayhan, “Kurumlarımız her ihtiyacını 7/24 ve tek noktadan erişim ile karşılayabilecek” dedi.

teknoloji-gunu_turkcell-subat2016-(1).jpg

Yarın için şimdi!

Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal Müşteri Yönetimi Müdürü Murat Karagenç de sunumunda

‘Nesnelerin İnterneti’nde “Gelecek için Şimdi” başlığını öne çıkardı.

Karagenç, önümüzdeki yıllarda hangi sektör olursa olsun iş süreçlerini dijitalleştirebilen şirketlerin mevcudiyetlerini sürdüreceklerini belirtti.

İşletmelerin yarın olmak istedikleri yerlere ulaşmak için şimdi harekete geçmeleri gerektiğine dikkat çeken Murat Karagenç, teknolojinin ve sektörlerin değişimlerinden örnekler verdi.

“Artık klasik yönetim ve üretim, pazarlama yöntemleri yetersiz kalıyor” diyen Murat Karagenç, yeni dünyada bu yöntemlere verinin eklendiğini, bunların temelinde de internet ve dijitalleşmenin önemli olduğunu vurguladı.

Karagenç şunları söyledi:

“Kıbrıs'taki kurumların sektörel anlamda dünyadaki diğer aktörlerle rekabet edebilir düzeye gelmeleri için Turkcell olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen görevi yapacağız. Kurumsal müşterilerimizin bundan sonraki gelişim ve büyüme yolculuklarında beraber yürüyeceğimiz yeni bir dönemin ilk adımını attık. Kurumsal şirketlerimiz, teknolojiyi yakından takip ederek giderlerini azaltırken, önemli bir fırsatın sahibi olabilirler. Kuzey Kıbrıs Turkcell bunun için her türlü desteğe hazırdır.”

Bircom Telekomünikasyon ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı  Levent Safran   sunumunda ses ve görüntü iletişimindeki gelişmeleri anlattı.

Penna Information Technology CEO’su Burak Mızrak da sunumunda “Nesnelerin İnterneti'nin (IOT) geldiği nokta, teknolojinin müşteri alışkanlıkları ve beklentilerine etkisi” başlıklarına değindi. Mızrak, yeni çağın özetle “Tanıma çağı” olacağını söyledi.

teknoloji-gunu_turkcell-subat2016-(3).jpg

teknoloji-gunu_turkcell-subat2016-(4).jpg

teknoloji-gunu_turkcell-subat2016-(7).jpg

teknoloji-gunu_turkcell-subat2016-(8).jpg

teknoloji-gunu_turkcell-subat2016-(9).jpg