Evrim Kamalı

“Kimsenin başkasının emeğini çalmaya hakkı yok” diyen yargıç, kuzu hırsızlarını 20 ay ve 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne'de Aralık 2014’te 60 bin TL değerinde 120 kuzu çaldıkları gerekçesiyle Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ahmet Özsakallı, Ahmet Topaloğulları ve Hasan Topaloğulları hakkındaki dava dün karara bağlandı. Başkan Ömer Güran, Yargıç Vedia Barkın ve Yargıç Rauf Kürşat huzurunda havyan hırsızlığı suçu altında 13 davadan yargılanan sanıklar hapis cezasına çarptırıldı. 

“Sabıkaları var…”

Sanıklar hakkında karar verilirken Girne ve Gazimağusa’daki davaları da dikkate alındı. Sanıklar hakkındaki kararı okuyan yargıç Kürşat, insanların bin bir emekle büyütüp kazanç elde ettikleri bir şeye el uzatmanın kabul edilemez olduğunu ifade etti. “Kimsenin başkasının emeğini çalmaya hakkı yok” ifadesini kullanan Kürşat, ayrıca sanıkların benzer suçlardan birçok sabıkaları olduğunu, buna rağmen ıslah olmayıp bu suçları işlemeye devam ettiklerini dile getirdi. Sanıklar hakkında karar verirken tüm olguları değerlendirdiklerini kaydeden Yargıç Kürşat, sanıkların suçları işlemedeki rollerine göre ayrı cezalar vermeyi uygun gördüklerini dile getirdi. Kürşat, sanıklar Ahmet Çataloğulları ile Ahmet Özsakallı’yı 2 yıl, Hasan Topaloğulları’nı ise 20 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.