Murat Aslan

Hamitköy’ün kuzeyinde yer alan ve Cemsa Ltd. tarafından yıllar önce hiçbir alt yapısı yapılmadan vatandaşlara satılan apartmanlardan taşan lağım suları nedeniyle bölgede oynayan  çocuklar hastanelik oluyor.

Lağım sorunu ve alt yapı konusunda adeta isyan eden bölge sakinleri seslerini duyurmak için son çare olarak Pazar günü eylem yapma kararı aldı.

Hamitköy'ün kanayan yarası olan kanalizasyon sorunu, halk sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştı. Taşan kanalizasyon suları içinde oynayan çocuklar hastanelik olmaya başladı. Bu duruma tahammülü kalmayan site sakinleri ve bölge halkı eyleme hazırlanıyor.  

Taşan kanalizasyon sularının olduğu bölgede tehlikeden habersizce oyun oynayan çocuklar, mikrop kaparak hastanelik oluyor, bu duruma ne apartman sakinleri ne de belediye kalıcı çözüm üretemiyor.

Önceki gün rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Mehmet Değirmencioğlu adındaki çocuk, o bölgede oyun oynayan miniklerden sadece bir tanesiydi. Cemsa Ltd. tarafından yapılan apartmanlardan olan ve Hamitköy'ün kuzeyindeki çıkışına doğru olan bu sitenin henüz tam olarak yolu dahi olmadığını ifade eden site sakinleri, sabırlarının taştığını ve pazar günü site önünde eylem yapacaklarını kaydetti.   

Yaklaşık on yıllık olan sitede tam olarak yolun olmayışı, akıllara "Arıtması olmayan, alt yapısı olmayan, asfaltı dökülmeyen bir siteye kim nasıl izin verir?" sorularını getiriyor. Bölge sakinleri, "Bunları yarı buçuk yapan bir şirket de en az belediye kadar suçlu sayılmaz mı? Bu apartmanlara izin veren dönemin belediye başkanı ve ilgili bakanlıklar suçlu değil de kim suçludur peki? Şimdiki belediye başkanı da artık sesimizi duysa, en azından bu tarz acil olan durumlara daha erken müdahale etse olmaz mı? Gidip şehir içinde yol asfaltlayacağına gelip bu pislikle uğraşsın, asfalt daha mı acil? Burada sağlığımız söz konusu" diyen site sakinleri, belediyenin taşan kanalizasyonu temizletip, apartman sakinlerinin sayaçlarına ödeme yansıtması bile kanalizasyonun önüne geçemediğini dile getirdiler. Sürekli ayni sorunla iç içe olan apartman sakinleri ve bölge halkı etrafa yayılan pis kokudan ve sulardan adeta bıkmış durumda. Pazar günü eylem yapmaya hazırlanan vatandaşlar, "Artık yeter!" dedi.