Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun bir ziyareti sırasında konuşma yaptığı masadaki bayrağın üzerine lahmacun ve meyve suyu konduğunu gösteren fotoğraf tartışma yarattı.

Eroğlu'nun geçtiğimiz günlerde Lefkoşa'da yaptığı ziyaretler sırasında çekilen bir fotoğraf sosyal medyada tartışma yarattı. Eroğlu'nun konuşma yapacağı masanın üzerine Türk bayrağıyla birlikte KKTC bayrağı seriliydi. Ancak masanın üzerine lahmacun, meyve suyundan oluşan ikramlar servis yapılınca ortaya tartışma yaratan görüntüler çıktı. 

Bayrağın üzerinde lahmacun konulması sosyal medyada da en çok paylaşılan iletiler arasına girdi. Hem Türk hem KKTC bayraklarının 'sofra bezi' gibi kullanılması eleştirildi.

OLAY TÜRKİYE MEDYASINDA GENİŞ YER BULDU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun bir ziyareti sırasında konuşma yaptığı masadaki bayrağın üzerine lahmacun ve meyve suyu konduğunu gösteren ve büyük tartışmaya neden olan fotoğraf Türkiye medyasında da geniş şekilde yer buldu. Türkiye'nin öne gelen ve en fazla okunan medya kuruluşları birer birer durumu eleştiren başlıklarla yayınladı.

İşte Türkiye Medyasındaki olay ilgili o haberler:

KKTC'de Türk bayrağının üzerine lahmacun konulması tepkileri beraberinde getirdi​ (Haber Türk)

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1047003-kktcde-turk-bayraginin-uzerine-lahmacun-konulmasi-tepkileri-beraberinde-getirdi

Derviş Eroğlu'nun katıldığı toplantıda 'bayrak üstü lahmacun'lu 'çirkin' görüntüler! (Star Gazetesi)

http://haber.star.com.tr/guncel/dervis-eroglunun-katildigi-toplantida-bayrak-ustu-lahmacunlu-cirkin-goruntuler/haber-1003890

Bayrak üstü lahmacun fotoğrafına tepki (NTV)

http://www.ntv.com.tr/dunya/bayrak-ustu-lahmacun-fotografina-tepki,oFWNcZUFxEyMF2qKm-Tv_g

Bayrak üstünde lahmacun tartışma yarattı! (Radikal)

http://www.radikal.com.tr/politika/bayrak_ustunde_lahmacun_tartisma_yaratti-1301096

KKTC'de Türk bayrağı sofra bezi gibi kullanıldı! (Yeni Akit)

http://www.yeniakit.com.tr/haber/kktcde-turk-bayragi-sofra-bezi-gibi-kullanildi-53935.html

Derviş Eroğlu‘nun katıldığı toplantıda büyük skandal! (Akşam Gazetesi)

http://www.aksam.com.tr/guncel/dervis-eroglunun-katildigi-toplantida-buyuk-skandal/haber-384991

Cumhurbaşkanı konuşurken bayrak üstünde lahmacun (Cumhuriyet Gazetesi)

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/221289/Cumhurbaskani_konusurken_bayrak_ustunde_lahmacun.html

 

SUCUOĞLU: "LAHMACUN DEĞİL SOĞAN BÖREĞİ İDİ"

Güne bomba gibi düşen ve Türkiye'deki bir çok basın organlarında yer verilerek, büyük yankı uyandıran olayın ardından bugün Kıbrıs Genç TV'de Gazeteci Kartal Harman'ın sunuculuğunu yaptığı Ayak Üstü 1 Saat programına konuk olan UBP Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu olayın nasıl yaşandığını anlattı.

Büyük tepki çeken fotoğrafta bulunan ve olayın bir numaralı görgü tanıklarından biri olan Faiz Sucuoğlu, olayın tamamen yanlış olarak lanse edildiğini ve Kuzey Kıbrıs halkının Türkiye medyası önünde küçük düşürüldüğünü söyledi.

Olayla ilgili yaşanan o güne de değinen Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun seçim ziyaretleri çerçevesinde Çukurova Köyü'ne gittiklerini, ziyarette bulundukları köy kahvesinin Cumhurbaşkanı'na hazırlanan masanın ufak olmasından dolayı köy halkının bayrakları yere değmemesi için masanın ortasına doğru çektiklerini söyledi. Çukurova köyü tarafından sıcak karşılanan Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun köyü ziyaretle gelmesine sevinen Çukurovalı yaşlı bir teyzenin evinde çabucak hazırladığı soğan böreklerini torunlarıyla birlikte Cumhurbaşkanına ikram etmek amacıyla konuşma yaptığı masanın önüne koyduğu ve bütün olayların o andan itibaren bambaşka bir boyut haline geldiğini söyledi.

SUCUOĞLU: "CUMHURBAŞKANI HEMEN KALDIRTTI"

Kendilerine ikram edilmek için sunulan böreklerin Cumhurbaşkanının konuşmasını yaptığı sırada önünde masaya konduğuna dikkat çeken Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bu durumu farkettiğini ve konuşmasını keserek böreklerin oradan kaldırılmasını istediğini söyledi. Bir dakikadan az bir sürede böreklerin masada durduğunu söyleyen Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun konuşmasının bitmesinin ardından bayrakların kaldırılarak böreklerin tekrardan masaya konulduğunu ve kesinlikle bayraklar üzerinde börek yeme gibi bir eylem gerçekleştirilmediğini aktardı. 

Cumhurbaşkan Eroğlu'nun seçim ekibi tarafından bu fotoğrafların çekildiğini de söyleyen Sucuoğlu, olayın çok farklı boyutlara çekildiğini bu denli yaklaşımların Cumhurbaşkanı Eroğlu'ndan çok Kıbrıs Türkü'nün de imajını zedelediğini kaydetti.