Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Lapta'ya bağlı bazı köylerde musluklardan akan niteliksiz suyu kullanmanın köylerde yaşayan vatandaşın kaderi olmadığını söyleyerek sorunun çözülmesi için çalışmalara başlandığını söyledi.

Bakan Dinçyürek,beraberinde Milli Eğitim Bakanı ve DP-UG Girne Milletvekili Özdemir Berova ile birlikte  Lapta Belediyesi sınırları içerisinde yer alan ve kullanım suyu ile ilgili sıkıntılar yaşayan Çamlıbel,Tepebaşı ve Akdeniz köylerini ziyaret ederek köy muhtarları ve vatandaşlarla biraraya gelerek bilgiler aldı ve sorunları dinledi.

Bakan Dinçyürek, incelemeler sonrası Akdeniz köyünde yaptığı açıklamada Bakanlık olarak bir yandan Türkiye'den gelecek olan suyun en erken zamanda gelmesi için yapılan çalışmalara destek verirken diğer yandan da su geldikten sonra  suyun kullanımı ve yönetilmesi ile ilgili çalışmaları yaptıklarını anlattı.

Su gelmeden önce yapılması gereken işlerin başladığını ama ülkeye su geldikten sonra önemli işler yapılması gerektiğini vurgulayan Dinçyürek, doğru planlamalar ve keşif çalışmaları için uğraş verdiklerini söyledi.

Köylerde niteliksiz su akması sonucu problem yaşandığının bilgilerine gelmesinin ardından hemen çalışmalara başladıklarını ifade eden Dinçyürek, temel hedeflerinin ülke genelinde tüm evlerde içilebilir nitelikte kesintisiz suyu temin etmek olduğunu belirtti.

Dinçyürek şöyle konuştu:

"Köylerimizde bu sorunun yaşanmasını kabul etmemiz mümkün değildir.Biz köy muhtarları ile de istişare içerisinde çalışmalar gerçekleştirdik.Sorunun çözülmesi için en iyi yapılacak olan projelendirdi.Bir hafta içerisinde konuyla ilgili ihaleye çıkılacak ve ihalenin en kısa zamanda sonuçlanmasının ardından sorunun çözülmesi için çalışmalara başlayacağız. Musluklarınızdan akan niteliksiz su, sizin kaderiniz değildir. Herkesin suyu kullanma hakkı vardır. Bizim görevimiz de ana hatlardır. Ve bu hatların düzelmesi için çalışmalara başlıyoruz"

dincyurek-koyler-su-sorunu-(1).jpg

BEROVA: "KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da gerek bir hükümet mensubu gerek ise bölge milletvekili olarak konunun takipçisi olacağını ifade ederek, konunun hızlanması için Bakanlar Kurulunda gerekli görüşmeleri yapacaklarını söyledi.

Bölgedeki sorunun acil ve ivedilikle çözülmesi gereken bir sorun olduğunu belirten Berova, kısa zamanda çözüm yoluna gideceklerini vurguladı.

BOZALAN: "SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİ MÜJDESİ VERİLDİ...TEŞEKKÜR EDERİZ"

Akdeniz köyü muhtarı Tarık Bozalan da konuşmasında, hiç bir boru hattının maliyetinin çocukların geleceğinden daha değerli olamayacğını ifade ederek: "Biz Sayın Bakanımızla sadece iki gün önce görüştük ve Bakanımız hemen konuya duyarlılık gösterip köyümüze gelerek sorunun çözüleceği müjdesini bize verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Bakan Dinçyürek'in köylerdeki incelemelerinde, Müsteşarı Bülent Arkın ve Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel de hazır bulundu.