Gündem Kıbrıs Özel

Gazimağusa Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali dün akşam sona erdi. Festivalin kapanış konseri dün akşam dünyaca ünlü ses sanatçısı Lara Fabian’ın konseriyle son buldu. Fakat konser öncesinde yaşananlar sanatçı Fabian'ı pes ettirirken, adeta skandala dönen konseri öncesi geceye büyük gölge düşürdü.

GECE ULAŞIM KRİZİYLE BAŞLADI

Gündem Kıbrıs'a ulaşan güvenilir bir kaynağın aktardığı bilgilere göre, Lara Fabian'ın konakladığı otelden konser vereceği alan olan Salamis Harebeleri'ne giderken büyük bir talihsizlik yaşadı. 3 araçla birlikte Salamis Harebeleri'ne doğru giden Lara Fabian ve ekibi 'Özel bir şikâyet' üzerine polis tarafından durduruldu. Polis tarafından durdurulan Lara Fabian'ı taşıyan araçlara 'T' izni olmadığı gerekçesiyle, polisce taşıma yapılmasına izin verilmedi. Polis ile Lara Fabian'ı taşıyan şoförler arasında kısa süreli tartışma yaşanması Fabian'ın huzurunu iyiyden iyiye kaçırdı. Arabadan indirilerek yolun kenarında bekletilen dünyaca ünlü sanatçı konsere çıkmama ve konserin iptal kararı almasına rağmen yoğun uğraşlar sonucunda ikna edilerek Lara Fabian zor da olsa Salamis Harebeleri'ne götürüldü.

BU KEZ DE BÜROKRASİ ENGELİNE TAKILDI

Otelden Salamis Harebeleri'ne ulaşırken bir skandalla karşı karşıya kalan ve büyük bir şok yaşayan Lara Fabian, konser saatiyle birlikte bir şok daha yaşadı. Konser saatinin gelmesiyle birlikte sahneye çıkmaya hazırlanan dünyaca ünlü ses sanatçısı, tam sahneye çıkacağı anda görevliler tarafından durdurularak "Şu anda başlayamazsınız" denildi.

Sahneye çıkamayacağının nedenini soran Lara Fabian ikinci şoku bürokrasi nedeniyle yaşandığını anladı. Görevliler tarafından "Henüz bakanımız ve Meclis Başkanımız gelmedi" cevabını alan Lara Fabian duydukları karşısında çılgına döndü. 

Yaşadığı skandallar karşısında bir kez daha sahneye çıkma konusunda tereddüte düşen Lara Fabian, edinilen bilgilere göre yakın çevresine, "Sanırım bir daha KKTC'nin üzerinden uçakla bile geçilmez" dediği öğrenildi.

Yaşanan olumsuzlar üzerine çok üzülen dünyaca ünlü sanatçı, Rumların da yoğun engelleme çabasına rağmen Gazimağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter'in olağanüstü çabalarını ve isteklerini geri çevirmeyerek konseri iptal etmeyip, sahneye çıkmayı kabul etti.

Sayılı sayıda dünyaca ünlü sanatçıları yoğun engellemelere rağmen ağırlamaya çalışan KKTC bu kez de Fabian üzerine kötü bir intiba bıraktı.