Bursa'da kimliği belirsiz 3 kişi, bir iş yerinin demir parmaklarını inşaat makası ile kesip, içerideki yaklaşık 250 oto lastiğini 45 dakika içerisinde minibüse yükleyip kayıplara karıştı.

Olay, merkez Nilüfer ilçesi Küçük Sanayi mevkindeki bir lastikçide meydana geldi. İddiaya göre, sabah saatlerinde iş yerine gelen Veysel Kılıç, bazı lastiklerin yerinde olmadığını gördü. Bunun üzerine Kılıç, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kameralarını kontrol ettiğinde 3 kişinin lastikleri aldığını tespit etti.

LASTİK HIRSIZLARI KAMERADA

Öte yandan kamera görüntülerinden bir minibüsün iş yerinin önüne geldiği ve ilk olarak keşif yaptığı görülüyor. Ardından etrafta kimsenin olmamasını fırsat biler şüpheliler minibüsü iş yerinin önüne park edip, kilidi patlatmaya çalışıyor. Bunda başarılı olamayan şapkalı 3 şüpheli, minibüsten inşaat makasını çıkartıp, kapının demir parmaklarını kesiyor. Daha sonra iş yerine giren şüpheliler, yaklaşık 250 lastiği 45 dakika içerisinde minibüse dolduruyor. Minibüsün ağzına kadar dolu olmasının ardından 3 şüpheli hızla uzaklaşıyor. Şüphelilerin daha önce de bazı lastik satan iş yerlerinden hırsızlık yaptığı öğrenildi.

Bursa'nın en güvenlik yerlerinden birisinden böyle bir hırsızlığın olmasından dolayı üzüldüğünü belirten iş yeri sahibi Veysel Kılıç, "Küçük Sanayi'de çok sayıda güvenlik görevlisi çalışıyor. 45 dakikalık süre içerisinde hiç birisinin olayı görmemesi beni şaşırttı. Polis arkadaşlarımız inşallah bu olayı aydınlatacaktır. Yaklaşık 250 adet lastiğim çalındı. Bu lastiklerin hepsi sıfırdı" dedi.

Polis, hırsızları bulmak için tahkikat başlattı.