HÜR-İŞ Federasyonu Başkanı Yakup Ö. Latifoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Çalışma hayatında kölelik düzenine başkaldırının yıldönümü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü her yıl daha iyi bir dünya  beklentisini dile getirerek kutlamaktayız” ifadesini kullandı.

Sanayi Devrimi’nin başlandığı yıllarda köle gibi çalıştırılan kadın işçilerin 8 saatlik çalışma günü için başlattıkları mücadelenin sonucunda bu uygulamanın dünyada kabul gördüğünü anlatan Latifoğlu, uygulanan 8 saatlik mesai düzeninin, sermayenin daha fazla kar etmesi adına değişik şekillerde ortadan kaldırılmaya, kölelik düzeni geri getirilmeye çalışıldığını savundu.

Latifoğlu’nun mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Emekçilerin ve emeğin bilinçli bir şekilde sömürülmesi için uluslararası sermayenin dayattığı esnek çalışma, evden çalışma ve taşeron işçilik yeni bir kölelik düzeni ve ucuz işçilik cenneti yaratmaya yönelik uygulamalardır. Hür-İş Federasyonu olarak bunu şiddetle reddederiz. Çevremize baktığımız zaman Kıbrıs’ta çözümsüzlüğün yarattığı sıkıntıların yanında ortadoğunun kan gölüne döndüğü ve silahların hiç susmadığını görürüz. Bundan en çok mağdur olanlar çocuk ve kadınlardır. Ayrıca taciz, ırza geçme ve cinayetler de kadınların yaşadıkları mağduriyetlerin başında gelmektedir. Devletler bu mağduriyetlerin yaşanmaması için gerekli önlemleri süratle almalı, silah tüccarlarının zengin olması için körüklenen savaşlar dünyada bir son bulmalıdır. Daha güzel bir dünya ve adamızda çözüm barışının bir an önce yerleşmesi dileği ile ülkemiz ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun”