Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi adına, Göç Yasası’nın neden iptal edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hür-İş Başkanı Yakup Latifoğlu, Anayasa’yı çiğneyen Göç Yasası’nın iş huzurunu bozma yanında, toplu iş sözleşmesinde pazarlık payını ortadan kaldırarak sendikaları etkisizleştirip, çalışanların örgütlülüğüne sekte vurulmaya çalışıldığını kaydetti.

Yasanın Anayasa’nın 54. Maddesinde düzenlenen çalışanların toplu iş sözleşmesi ve grev hakkıyla ilgili maddesine aykırı olduğunun altını çizen Latifoğlu, yasanın toplu sözleşmeye müdahale ettiği için anayasayı çiğnediğini belirtti.

Toplu sözleşmelerin ortadan kaldırılmasının sendikasızlaştırmayı getireceğine dikkat çeken Latifoğlu, böylelikle toplumsal mücadelenin kırılmasının hedeflendiği uyarısında bulundu.

2013 yılından beri yasayla işe girenlere bayram ödeneğinin kaldırılmasıyla iş yerlerinde huzursuzlukların başladığını kaydeden Latifoğluı, kirlilik ve gürültü ödeneklerinin ödenmemesine karşı çalışanlarda “madem bu ödemeler yapılmıyor biz de bu işi yapmayız” söyleminin geliştiğini belirtti.

Göç Yasası kapsamında işe girenlerle, eski olan çalışanlar arasında bu nedenle huzursuzluklar yaşanmaya başladığını ifade eden Yakup Latifoğlu, iş barışının bozulduğuna ısrarla vurgu yaptı.

Hür İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, iş barışı bozulan ve eşit işe eşit ücret alamayan bazı çalışanların anayasa çiğnenerek yapılan bu haksızlığa karşı yargıya başvurduğunu da açıkladı.

Her kesim göç yassına karşı

Göç Yasasını bugün hiçbir kesimin desteklemediğine dikkat çeken Latifoğlu, hükümetin toplumun tüm kesimleri tarafından istenmeyen bir yasayı yürürlükte tutmasına anlam veremediklerini vurguladı.

Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi olarak başlattıkları mücadele karşısında hükümetin sessiz durmayı sürdürmesini de eleştiren Yakup Latifoğlu, Göç Yasası kaldırılana kadar mücadelelerinin devam edeceğinin altını çizdi.