Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Lefke Avrupa Üniversitesi’nde yapılan referandum sonucunda yetkili sendikanın Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, LAÜ’de yetkili sendikanın tespiti için, dün, Memur-Sen ile Birleşik Kamu, Kooperatif, Tarım ve Diğer Sanat ve Hizmetler Emekçileri Sendikası (Emek-İş) arasında referandum gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcisi olarak Sendikalar Mukkayidi Kemal Can gözetiminde gerçekleştirilen referandumda, 179 üniversite çalışanından 175’i referandumda oy kullandı.

Referandum sonucunda Memur-Sen 85oy, Emek-İş de 83 oy alırken, 7 oy geçersiz sayıldı.

Referandum sonucunda 1 Ocak tarihinden itibaren LAÜ’de yetkili sendika Kıbrıs Türk Memur Sendikası olacak.

MEMUR-SEN

Memur-Sen Başkanı Şener Özburak da yaptığı yazılı açıklamada, LAÜ’de çalışan idari personelin yetki verdiği sendika Memur-Sen’in, 2011’de aldığı yetkiyi dün yapılan referandumda yeniden aldığını belirterek, Memur-Sen’in 1 Ocak 2015- 31 Aralık 2016 yılları için yeniden yetkili sendika olarak belirlendiğini kaydetti.

Hür-İş Federasyonu’na bağlı Memur-Sen ile Dev-İş Federasyonu’na bağlı Emek-İş Sendikası arasında yetki uyuşmazlığı nedeni ile yapılan referandumda, çalışmalardan en çok oyu alan Memur-Sen’in referandumu kazanarak yeniden iki yıl için yetkili sendika olarak belirlendiğini ifade eden Özburak, şunları kaydetti:

“Memur-Sen, sendikalarına sahip çıkan çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını daha ileriye götürmek için Lefke Avrupa Üniversitesi Yönetimi ile önümüzdeki günlerde Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başlayacaktır.”