Lefke Avrupa Üniversitesi kampusu içinde ölen köpeklerin akıbeti araştırılıyor. Köpeklerin zehirli mamadan öldüğü sanılırken, mamaların Devlet Laboratuarında tahlil edildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği faal üyesi Gizem Mine Mohaç, olayın takipçisi olduklarını belirtti. Sekiz köpeğin zehirlendiğini ve üç köpeğin kurtarıldığını ifade eden Mohaç, dernek adına polise giderek şikâyette bulunduklarını söyledi. Mohaç şunları söyledi:
“LAÜ’den bir grup bize köpeklerin fotoğraflarını atarak haberdar etti. Direkt okula gittim. Kulüp başkanı akşamdan mamaları toplamış, o mamalar tahlile gönderildi. Polise giderek şikâyette bulunduk. Şikâyetimizin inceleneceğini söylediler. 

“Kasıt olup olmadığını bilmiyoruz”

Olayda kasıt olup olmadığını bilmiyoruz. Kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından her şeyin netlik kazanacağını umuyoruz.”

“Köpekler burada rahatça dolaşır”

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne LAÜ’deki bir yetkili tarafından yapılan açıklamada da köpeklerin ölümünden çok üzüntü duydukları ifade edildi. Köpeklerin, kampustaki öğrenciler ve çalışanlar tarafından beslendiğini ve özgürce dolaşabildiklerini kaydeden yetkili, “Köpeklerin LAÜ çalışanları tarafından öldürülmesi söz konusu değildir. Köpekler kampusta rahatça dolaşır, çocuklarımız bu köpeklerin beslenmesi için bağış yaparlar. Bunu dışarıdan birinin yaptığını düşünüyoruz” dedi.